Το θέμα της συνεπιμέλειας είναι πολύ λεπτό και ευαίσθητο και δεν αρμόζει στη σοβαρότητα του θέματος να τσακωνόμαστε με κομματικές σημαίες τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης ,μιλώντας στην πρωινή ενημέρωση και τη δημοσιογράφο Λία Λάππα. «Δεν ήμασταν αφοριστικοί συλλήβδην στο σχέδιο νόμου, υπήρχαν σημεία τα οποία τα θεωρούμε λάθος και μη λειτουργικά» είπε ο κ. Ζαχαριάδης. Επισήμανε ότι το οικογενειακό δίκαιο έχρηζε βελτιώσεων εκσυγχρονισμού με την επίβλεψη δικαστή να μοιράζει την επιμέλεια και τον χρόνο για να υπάρχει ισορροπία μεταξύ των γονέων.
Αναφερόμενος στη διαδικασία της ψηφοφορίας σχολίασε ότι «πρέπει να καταλάβει η ΝΔ ότι δεν γίνεται να εργαλοιοποιεί το κοινοβούλιο με βάση την υπαρκτή δυσκολία της πανδημίας. Όταν βάζουμε ονομαστική ψηφοφορία δεν μπορεί η ψήφος των βουλευτών και υπουργών να χρειάζεται διαμεσολάβηση από την γραμματεία της κοινοβουλευτικής ομάδας. Δεν είναι δημοκρατικό. Προσπαθούν να κρύψουν μία σειρά ζητήματα όπως αυτό με την φαρμακευτική κάνναβη και το θέμα των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία πίσω από διαδικαστικού χαρακτήρα ζητήματα».
Σχετικά με το νόμο Σκουρλέτη και τις αλλαγές που αναμένεται να γίνουν, ο κ.Ζαχαριάδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «αυτό το σύστημα που φέρνει τώρα ο κ.Βορίδης για να αντικαταστήσει τον δικό μας νόμο είναι επί της ουσίας αντιγραφή ενός νόμου, ο οποίος υπήρχε και ψηφίστηκε το 2006 και εφαρμόστηκε από το 2010 μέχρι 2019. Τότε υπήρχαν περίπου 40 δήμοι στους 300 στους οποίους σπάσανε οι πλειοψηφίες, διότι παρά το ενισχυμένο μπόνους υπήρχαν πολιτικές διαφοροποιήσεις μέσα στους συνδυασμούς. Άρα η συναίνεση, η συνεννόηση και η συζήτηση για τα τοπικά ζητήματα δεν διατάσσεται και δεν επιβάλλεται, καθώς μπορεί να λειτουργήσει μόνο στο επίπεδο της πολιτικής συμφωνίας. Το δικό μας νομοθέτημα η ΝΔ δεν άφησε να εφαρμοστεί από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε και το τσάκισε».
Για την ψηφιακή εξέλιξη και τις δράσεις του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχολίασε ότι «ο κ. Πιερρακάκης είναι ένας υπουργός ο οποίος δουλεύει πολύ και το προσπαθεί, από την άλλη όμως υπάρχει μία συνέχεια και αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε από το 2015-2016».