Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη δομή αστέγων στα Καμίνια

0 σχόλια ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Την δομή αστέγων του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων που βρίσκεται στην οδό Μυκάλης στα Καμίνια επέλεξε να  επισκεφθεί το απόβραδο της περασμένης Κυριακής η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Νωρίτερα, από το γραφείο της είχαν τηλεφωνήσει στον Πρόεδρο του Ομίλου Γιάννη Μαρωνίτη και τον είχαν ενημερώσει ότι η Πρόεδρος θα επισκεπτόταν άστεγους στο λιμάνι και μετά θα πήγαινε στη δομή για να δει από κοντά το έργο της.

Ειναι χαρακτηριστικό ότι η κ.Σακελκαροπούλου ζήτησε να παραμείνει απολύτως μυστική η επίσκεψή της για να μην θεωρηθεί ότι επιδιώκει κάτι όπως τόσοι και τόσοι υποψήφιοι που τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές … έμαθαν ότι υπάρχουν και  κάποιοι άστεγοι ή  δυστυχισμένοι σε αυτή την πόλη…

Γι αυτό άλλωστε δεν είχε μαζί  της ούτε κάμερες ούτε … παρατρέχαμενους. Πήγε λοιπόν το απόγευμα με απόλυτη μυστικότητα το συνεργείο  που την ακολουθούσε στη δομή, πήρε προμήθειες για να μοιράσει στους άστεγους και γύρω στις επτάμισι επισκέφθηκε η ίδια τη δομή, παρακολούθησε το μαγείρεμα του βραδινού φαγητού και μετά διένειμε προσωπικά τα πιάτα σε κάθε φιλοξενούμενο αλλά και σε κάθε άστεγο και κατατρεγμένο που πήγε για να  βρει ζεστασιά, μια και η δομή με πρωτοβουλία του δήμου Πειραιά, παρέμεινε ανοιχτή όλο το εικοσιτετράωρο τις ημέρες που ήταν πολύ χαμηλές οι θερμοκρασίες, για να βρίσκουν καταφύγιο όσοι δεν έχουν σπίτι ή όσοι δεν έχουν θέρμανση στο σπίτι τους.

Το μενού περιελάμβανε  μακαρόνια με κιμά, γλυκό και φρούτα εποχής και όλοι συμφώνησαν ότι ήταν υψηλής ποιότητας, γιατί και ο κιμάς ήταν από εξαιρετικό κρέας, μαγειρεμένος πολύ ωραία, τα μακαρόνια σωστά βρασμένα, οι ποσότητες χορταστικές και το περιβάλλον ευχάριστο, ζεστό και οικογενειακό.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έμεινε πάνω από μιάμιση ώρα με όσους βρίσκονταν εκεί, συνομίλησε μαζί τους, ακουσε τα προβλήματά τους και υποσχέθηκε να τους επισκεφθεί πάλι με την πρώτη ευκαιρία.

Επίσης ενημερώθηκε από τον κ.Γιαννη Μαρωνίτη για την λειτουργία της δομής, τις πρωτοβουλίες που παίρνει, τις παροχές που δίνει στους φιλοξενούμενους και εξέφρασε την ικανοποίησή της για το μεγάλο έργο που γίνεται. Διαβεβαίωσε δε για την αμέριστη συμπαράστασή της σε όλα τα επίπεδα.

Να σημειώσουμε ότι το διάστημα των τελευταίων τριών ημερών που…. έσφιξαν τα κρύα, πάνω από 40 άτομα κατέφυγαν στη δομή για να βρουν ζεστασιά και ανθρώπινη αντιμετώπιση. Και βέβαια δεν βρήκαν  μόνο θερμή ατμόσφαιρα και οικογενειακή θαλπωρή, αλλά και φαγητό μεσημέρι και βράδι, καφέδες, γλυκά, αναψυκτικά, ρούχα για να αλλάξουν, λουτήρες για να πλυθούν, τηλεοράσεις για να περάσουν την ώρα τους, ωραίους χώρους για να μείνουν κλπ.

Πέρασαν τόσο ωραία που 7-8 από αυτούς που έμεναν σε παγκάκια στους κήπους, ζήτησαν να μείνουν μόνιμα στη δομή για να ζήσουν σαν άνθρωποι.

Φυσικά το αίτημά τους έγινε δεκτό, γιατί αυτός είναι ο σκοπός λειτουργίας της δομής και ήδη δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι. Να λοιπόν που κάποιοι άνθρωποι μέσα από την παγωνιά βρήκαν τον τρόπο να …. ζεστάνουν την ψυχή τους……

Νίκος Παρασκευάς

 

 

 

 

Σχετικά Αρθρα

Ετικέτες:, ,