Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βουλή: ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

0 σχόλια ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας ψηφίστηκε επί της αρχής από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Εταιρική διακυβέρνηση των Ανωνύμων Εταιρειών του Δημοσίου και των λοιπών θυγατρικών της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, διαχείριση συμμετοχών του Δημοσίου σε ανώνυμες εταιρείες και ρυθμίσεις για την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, αξιολόγηση της έναντι του Δημοσίου φερεγγυότητας και πιστοληπτικής ικανότητας φυσικών και νομικών προσώπων και σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής Πιστοληπτικής Αξιολόγησης, ίδρυση και λειτουργία Κεντρικού Μητρώου Πιστώσεων, Συμπληρωματικός Κρατικός Προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2022 και λοιπές διατάξεις οικονομικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα».

Η τροπολογία που περιλαμβάνει την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, την επιδότηση του πετρελαίου εσωτερικής καύσης, την εξαίρεση από την υποχρέωση της καταβολής του τέλους επιτηδεύματος και την αύξηση του στεγαστικού επιδόματος των φοιτητών ψήφισε η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ, η Ελληνική Λύση. Παρών δήλωσαν το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σχολίασε σε δηκτικό τόνο, την κριτική που διατυπώθηκε ιδίως από τον ΣΥΡΙΖΑ για την πραγματική εικόνα της ελληνικής οικονομίας.

«Χαίρομαι γιατί οι stakeholders δεν συμφωνούν με τα οικονομικά της αντιπολίτευσης. Αναφέρομαι στους εγχώριους θεσμικούς φορείς, οι οποίοι λιγότερο ή περισσότερο παρουσιάζουν θετικές πτυχές της ελληνικής οικονομίας. Αναφέρομαι στους θεσμούς, αναφέρομαι στους εταίρους, αναφέρομαι στους οίκους αξιολόγησης, αναφέρομαι στους επενδυτές. Πάνω από όλα αναφέρομαι στην ελληνική οικονομία. Χαίρομαι γιατί αυτό δεν αναγνωρίζουν τα οικονομικά της αντιπολίτευσης, όπως κατατέθηκαν και σήμερα», είπε ο υπουργός Οικονομικών και επέμεινε, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση: «αν έχετε δίκιο και είναι τόσο κακιά η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, απορώ πώς μοιράζετε δισεκατομμύρια εδώ την ίδια ώρα που παρουσιάζετε μια πολύ κακή για την οικονομία. Αυτό δεν έχει λογική».

«Καταλαβαίνω ότι η αξιωματική αντιπολίτευση και όχι μόνο, θα ψηφίσει κάποια άρθρα όπως είναι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Θέλω να υπενθυμίσω ότι είναι 1,24 δις. “Αρα στον λογαριασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης των 23,5 δις, βάλτε άλλο 1,24 δις», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, λίγα λεπτά προτού αρχίσει η ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου.

«Σήμερα, συγκρούονται δύο κόσμοι. Συγκρούεται ο κόσμος που εκφράζει η Κυβέρνηση και η κυβερνητική πλειοψηφία, της ειλικρίνειας, με τον κόσμο της παρατεταμένης αυταπάτης», είπε υπουργός Οικονομικών και συνέχισε: «Συγκρούεται ο κόσμος της υπευθυνότητας με τον κόσμο της ανευθυνότητας, ο κόσμος της ευθύνης με τον κόσμο του τυχοδιωκτισμού, ο κόσμος του ρεαλισμού με τον κόσμο των ψευδαισθήσεων, ο κόσμος που εκφράζει την αλήθεια με τον κόσμο που εκφέρει ψέματα. Οι πολίτες θα κρίνουν. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα συνεχίσει να βαδίζει στον δρόμο της ευθύνης, της συνέπειας, της σοβαρότητας και της σταθερότητας».

 

«Η πολιτική της μείωσης των φορολογικών επιβαρύνσεων υλοποιείται, με συνέπεια από την πρώτη ημέρα της θητείας της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μαζί με μια συνεχή, συνετή λογική στοχευμένης στήριξης των πολιτών, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων», ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος που τόνισε πως η πολιτική αυτή αποτυπώθηκε στο νομοσχέδιο, με την κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού ύψους 2,9 δις ευρώ, για την υλοποίηση μέτρων στήριξης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. «Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στηρίζει το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης το οποίο συνεχίζει με αμείωτη ένταση και επιβεβαιώνεται και από το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που ψηφίζεται σήμερα», είπε ο υφυπουργός Οικονομικών.

Πηγή:ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες:,