Σίγουρα ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και οι συνεργάτες του γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα το ποσό γεμάτο ήταν το… ρεζερβουάρ της ομάδας μετά από το ματς με την Άρσεναλ στο Λονδίνο. Επιλογή του Βάσκου τεχνικού ήταν να προβεί μόνο σε μια αναγκαστική αλλαγή, τον Μπιανκόν αντί του Ρέτσου που επέστρεψε τραυματίας.
Θεωρητικά ο ΠΑΟΚ είχε μια ημέρα λιγότερη ξεκούραση. Πρακτικά όμως δεν ισχύει για δύο πολύ σημαντικούς λόγους.
Πρώτον ο Ολυμπιακός είχε ένα επιπλέον ταξίδι και δεύτερο και κυριότερο η σύνθεση του ΠΑΟΚ στο ματς με τη Θέλτα ήταν κατά βάση με αναπληρωματικούς και είναι ξεκάθαρο πως ο Λουτσέσκου είχε σημαδέψει το ντέρμπι.
Στην Ισπανία ο δικέφαλος του βορρά έπαιξε με τους:
Παβλένκα, Σάστρε, Βολιάκο (74’ Κεντζιόρα), Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Μπιάνκο (61’ Μεϊτέ), Οζντόεφ, Καμαρά (70’ Τάισον), Ντεσπόντοφ (70’ Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας, Γιακουμάκης (61’ Τσάλοφ).
Δείτε και την αποψινή σύνθεση:
Παβλένκα (46’ Τσιφτσής), Κένι, Κεντζιόρα, Λόβρεν, Μπάμπα, Καμαρά (54’ Οζντόεφ), Μεϊτέ Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (88’ Ιβανούσετς), Τάισον (64’ Ντεσπόντοφ), Γιακουμάκης.
Η εικόνα του ντέρμπι και κυρίως τα δύο πρόσωπα του Ολυμπιακού, το γνωστό καταπληκτικό ποδόσφαιρο κυριαρχίας για μια ώρα και συναγωνισμός… λαθών στη συνέχεια μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως το rotation των γηπεδούχων απέδωσε τελικά καρπούς.
Λ.δ.Θ.



























































