Το παρκούρ τουριστών κατέστρεψε ιστορικό κτίριο σε ιταλική πόλη -Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Related posts

Την αρχαία ιταλική πόλη Matera, επισκέφθηκε μια ομάδα παρκούρ με έδρα το Λονδίνο  με τον ενuουσιασμό των μελών της για να τρέξουν κaι να σκαρφαλώσουν στους αρχαίους δρόμους και τα μνημεία της πόλης . Ένας από τους freerunners όμως προκάλεσε την πτώση ενός τμήματος ενός ιστορικού κτηρίου, προκαλώντας ατύχημα στον ίδιο αλλα και στο κτίριο που υπέστη ζημιές .

Η Matera είναι πέτρινη πόλη που χρονολογείται από την παλαιολιθική εποχή, στην περιοχή Basilicata στη Νότια Ιταλία. Το 1993 αναγνωρίστηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και ήταν Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2019.

Το βίντεο δείχνει τον freerunner να πηδά από ένα κτήριο και να προσπαθεί να χρησιμοποιήσει μια πέτρινη προεξοχή για να τον βοηθήσει να φτάσει στο απέναντι κτήριο. Όμως η προεξοχή δεν άντεξε τη δύναμή του και έσπασε.

Πολλές από τις συνοικίες και τις στοές της Ματέρα ανακαινίστηκαν το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα, καθώς η πόλη ανέκτησε τη γοητεία της και έγινε δημοφιλές σημείο πρόσβασης στο Instagram, με τον διεθνή κινηματογράφο να την επισκέπτεται επίσης όπως στην ταινία του Τζέιμς Μποντ του 2021, “No time to Die”  που περιλαμβάνει μια συναρπαστική καταδίωξη με αυτοκίνητο στους δρόμους της Matera.
Τα καλά επιμελημένα ερείπια των αρχαίων εκκλησιών, των οχυρών και των συνοικιών κάνουν τη Ματέρα μια πόλη παγκόσμιας αξίας, σύμφωνα με την UNESCO.

 

Next Post

Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 365

Μ.Ε.Θ.Ε.