Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Tι εννοεί ο ΝτεΣάντις όταν λέει πως θέλει να κάνει τις ΗΠΑ Φλόριντα (και γιατί κάποιοι ανατριχιάζουν στην ιδέα) 

Tι εννοεί ο ΝτεΣάντις όταν λέει πως θέλει να κάνει τις ΗΠΑ Φλόριντα (και γιατί κάποιοι ανατριχιάζουν στην ιδέα) 

0 σχόλια ΚΟΣΜΟΣ

Η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κυβερνήτη της Φλόριντα για την προεδρία έγινε παρά τα πλείστα τεχνικά προβλήματα στην πλατφόρμα Twitter Spaces που σίγουρα του στοίχισαν πολύ.

Όλο αυτό όμως αφορούσε την προώθηση, την «επικοινωνία» και όχι τόσο την ουσία της υποψηφιότητας του Ρον ΝτεΣάντις που αυτή τη στιγμή είναι ο μόνος υποψήφιος με αξιώσεις απέναντι στον Ντόναλντ Tραμπ που επίσης διεκδικεί το χρίσμα από τους Ρεπουμπλικάνους για να κατέβει υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του 2024.

Πόσο όμως διαφέρουν οι δύο υποψήφιοι σε ό,τι αφορά καθαρά την πολιτική ατζέντα που προωθούν;

Αν δει κανείς προσεκτικά τις πολιτικές ΝτεΣάντις στην Φλόριντα θα διαπιστώσει πως ίσως η μόνη πραγματική διαφορά με τον πρώην πρόεδρο, σε αυτό το επίπεδο) να αφορά την στάση τους απέναντι στην Ρωσία, προς την οποία ο πρώτος είναι σαφώς εχθρικός σε αντίθεση μάλιστα με πολλούς Ρεπουμπλικάνους.

Tι εννοεί λοιπόν ο 44χρονος ΝτεΣάντις όταν λέει πως θέλει να κάνει τις ΗΠΑ μια χώρα στα πρότυπα της νέας Φλόριντα που υποστηρίζει πως έχει οικοδομήσει;

Αρκεί να δούμε τους νόμους που έχει περάσει.

Εστιάζοντας μόνο σε αυτούς της τελευταίας νομοθετικής περιόδου του 2023 που άρχισε στις 7 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε στις 5 Μαΐου, ο ΝτεΣάντις: περιόρισε το δικαίωμα στην άμβλωση έως την μόλις 6η εβδομάδα κύησης,  τερμάτισε την απαίτηση για ομόφωνη απόφαση των ενόρκων προκειμένου να επιβληθεί η θανατική ποινή, απαγόρευσε προγράμματα που εστιάζουν στην «διαφορετικότητα» σε κολέγια και πανεπιστήμια (στο πλαίσιο ενός σαρωτικού νομοθετικού πακέτου που περιορίζει γενικά τα δικαιώματα των τρανσέξουαλ στην Φλόριντα).

Απαγόρευσε  την παροχή ειδικής ιατρικής φροντίδας για διεμφυλικά άτομα καθώς και τα drag shows για τους ανήλικους, απαγόρευσε την επιλογή wc για την ίδια κατηγορία ατόμων και απαγόρευσε επίσης  την διεξαγωγή συζητήσεων ή ακόμη και τις αναφορές περί ομοφυλοφιλίας σε δημόσια σχολεία έως την 3η Γυμνασίου.

Επιπλέον επέκτεινε το πρόγραμμα voucher για ιδιωτικά σχολεία ενώ παράλληλα υποβάθμισε τα δημόσια με ελλιπή στήριξη, απαγόρευσε τα κριτήρια Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής και Εταιρικής Διακυβέρνησης να χρησιμοποιούνται στον χρηματοπιστωτικό κλάδο και ψήφισε μια σειρά νόμων που σχετίζονται με την πανδημία που απαγορεύουν, μεταξύ άλλων, την απαίτηση εμβολίσμού κ.α.

Και όλα, στο πλαίσιο της ιερής αποστολής του, να παλέψει την Woke κουλτούρα όπως αναφέρει συχνά και ο ίδιος (Woke σημαίνει να έχει κάποιος κοινωνική και πολιτισμική επίγνωση αλλά συχνά συνδέεται με την επιβολή «κανόνων» πολιτικής  ορθότητας).

Επίσης βοήθησε να προωθηθούν και υπέγραψε νόμους που προβλέπουν υψηλότερες ποινές για την παραβίαση του μεταναστευτικού νόμου ενώ στοχοποιεί σκληρά τους παράνομους μετανάστες.

Ο ΝτεΣάντις εμφανίζεται ως ένας ένθερμος υποστηρικτής της συντηρητικής έως υπερσυντηρητικής ατζέντας έχοντας στις αποσκευές του πλήθος νόμων που πέρασε την Πολιτεία όπου κυβέρνά αλλά δεν προωθεί κάτι διαφορετικό από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ που ανταγωνίζεται.  Ακόμη και το σύνθημά του, «The Great American Comeback» θυμίζει Τραμπ και «Make America Great Again»

Ο ΝτεΣάντις, χαρακτηρίζεται βέβαια ως (υπερβολικά) σοβαρός αν και όχι αρκετά «χαρισματικός» για γοητεύσει εύκολα τους ψηφοφόρους αλλά και «γνήσια συντηρητικός» ως υπόδειγμα οικογενειάρχη, δικηγόρος, απόφοιτος Yale και Harvard…

Άρα οι ψηφοφόροι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στις ίδιες πολιτικές αλλά με άλλο περιτύλιγμα.

Κανάλι Ένα, 90,4fm, K.Π.

Σχετικά Αρθρα

Ετικέτες:, ,