Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για εμφάνιση αρκούδας στον Χορτιάτη (ηχητικό)

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για εμφάνιση αρκούδας στον Χορτιάτη (ηχητικό)

0 σχόλια ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες σε δήμους και Δασαρχείο μετά από αναφορές για εμφάνιση αρκούδας στον ορεινό όγκο του Χορτιάτη στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στους δήμους Πυλαίας – Χορτιάτη και Θέρμης, κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Πρόκειται για την πρώτη καταγεγραμμένη εμφάνιση αρκούδας σε ορεινό όγκο της περιοχής και εκτιμάται ότι είναι η ίδια νεαρή αρσενική αρκούδα που είχε κάνει την εμφάνισή της το προηγούμενο διάστημα σε περιοχές της ορεινής Χαλκιδικής, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε μελίσσια και ανησυχία σε αγρότες και κτηνοτρόφους.

«Είναι ένα πρωτόγνωρο περιστατικό, δεν το έχουμε ξανασυναντήσει» δήλωσε στο Κανάλι  Ένα 90,4 και την Κωνσταντίνα Πετούση, η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, Βίβιαν Λιόλιου, η οποία μίλησε για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προέβη ο δήμος, ενημερώνοντας παράλληλα τους κατοίκους για το τι πρέπει να κάνουν προκειμένου να προστατευτούν.

 

Σχετικά Αρθρα

Ετικέτες:,