«Καινοφανές φαινόμενο» για την πολιτική ιστορία της χώρας, που χρειάζεται χρόνο για να αξιολογηθεί, χαρακτήρισε τον Στέφανο Κασσελάκη στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή του Βασίλη Ταλαμάγκα ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος.
Ο νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θεόφιλος Ξανθόπουλος τόνισε επίσης ότι ο νέος πρόεδρος δεν μπορεί να κριθεί με τα συνηθισμένα πολιτικά εργαλεία και επεσήμανε ότι κατά τις εσωκομματικές εκλογές ο κόσμος με τη συμμετοχή του στις κάλπες έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ το φιλί της ζωής και μια 2η ευκαιρία, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για τον διχασμό που παρατηρείται στο εσωτερικό του κόμματος.
«Με ανησυχεί ο διχασμός στη βάση του κόμματος, όπου πωρώνονται και θολώνονται και είναι δύσκολο να αποκαταστήσουμε την ψυχική ενότητα του κόμματος», επεσήμανε επίσης ο κ. Ξανθόπουλος και συμπλήρωσε ότι «Είμαστε δύσκολα, έχουμε επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης και θέλω να ελπίζω να βρεθούν συναινετικής λύσης για να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ τον ρόλο που του έδωσε ο ελληνικός λαός».

























































