Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα… απόνερα του Δημοτικού Συμβουλίου

0 σχόλια ΠΕΙΡΑΙΑΣ

@ Ανοίγει, επιτέλους, η οδός Ταινάρου στο λόφο Βωκου που στην απόληξη της στενεύει απελπιστικά από ένα ερειπωμένο ακίνητο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, ύστερα από εισήγηση της πλειοψηφίας, αποφάσισε να απαλλοτριώσει το κτίριο που κλείνει το δρόμο και να το κατεδαφίσει με τον χώρο που θα απομείνει μετά τη διάνοιξη της οδού, να γίνεται πάρκο.

Στην ίδια περιοχή, βρίσκεται κι ένα ακόμα κτίριο που παλαιότερα λειτουργούσε ως σχολείο και μάλιστα ο Δήμος είχε μιλήσει με τους ιδιοκτήτες για να το εξαγοράσει. Τελικά δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη γι αυτό το κτίριο, εκτός από την άρση της απαλλοτρίωσης που είχε αποφασίσει παλαιότερα ο Δήμος Πειραιά και μάλιστα είχε εγγραφεί κι ένα συμβολικό τίμημα στον Προϋπολογισμό.

Απο την στιγμή όμως που κρίθηκε ότι το ακίνητο δεν ενδιαφέρει τον Δήμο,δεν υπήρχε λόγος να παραμένει δεσμευμένο γι αυτό και αποφασίστηκε να αρθεί η απαλλοτρίωσή του.

@Προχωάνε κανονικά τα έργα για την ανάπλαση και την αναδιαμόρφωση της πλατείας Καρπάθου στην Καλλίπολη. Κάποιες αλλαγές έγιναν μόνο σε χωματουργικές εργασίες και στις διαγραμμίσεις. Κατά την σχετική συζήτηση των αλλαγών, σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ζήτησαν να αναγνωσθεί επιστολή διαμαρτυρίας για την ανάπλαση της πλατείας από κατοίκους.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμίδης το δέχθηκε και είπε ότι θα τη φέρει για συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση ,αλλά επεσήμανε ότι την επιστολή υπογράφουν και κάτοικοι των Καμινίων και της Παλιάς Κοκκινιάς, δηλαδή περιοχών που δεν έχουν σχέση με την Καλλίπολη αφού τις χωρίζει μεγάλη απόσταση.

Τι αφορά άραγε  τον Καμινιώτη πώς θα διαμορφωθεί μια πλατεία που βρίσκεται στην άλλη άκρη απο τη γειτονια του και που ενδεχομένως δεν θα την επισκεφθεί ποτέ του; Γιατί να στέλνει επιστολές και να διαμαρτυρεται;Λίγο περίεργο δεν είναι;

@ Στο πρόγραμμα εκπαίδευσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων των παιδιών που φοιτούν σε ειδικά σχολεία, το οποίο λειτουργεί και εφαρμόζει το Κοινωφελές Ίδρυμα Λάτση, θα συμμετάσχει και ο Δήμος Πειραιά.

Σχετική ενημέρωση έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο και ενέκρινε την υποβολή συμμετοχής στο πρόγραμμα το οποίο  έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε παιδιά που έχουν όντως ανάγκη Μοναδικό… όχι, ήταν εκείνο της παράταξης Δημοκρατική Συσπείρωση που δεν ψήφισε το θέμα με την αιτιολογία πώς το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να γίνει…. διαφήμιση του Ιδρύματος Λάτση.

@ Μείωση κατά 20% του ενοικίου που πληρώνουν στο Δήμο για καταστήματα που νοικιάζουν στο κτίριο της πρώην Ραλλείου, αποφάσισε να κάνει το Δημοτικό Συμβούλιο, κατόπιν αιτήματος των ιδιοκτητών τους.

Πάντως διευκρινίστηκε πως δεν πρόκειται να ξαναγίνει κάτι τέτοιο, αφού πλέον ούτε πανδημία υπάρχει ούτε κάποια απαγόρευση που να θίγει τους μαγαζάτορες υφίσταται.. Αντίθετα η κίνηση στο κέντρο έχει ανέβει μετά την έλευση του μετρό και όλα τα μαγαζιά δουλεύουν με το παραπάνω. Κατά συνέπεια μάλλον αύξηση έπρεπε να τους γίνει και όχι μείωση. Έτσι δεν είναι;

Νίκος Παρασκευάς

Σχετικά Αρθρα

Ετικέτες:,