Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα…απόνερα του Δημοτικού Συμβουλίου

0 σχόλια ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

@Στις 14 η τις 16 του μήνα θα γίνει η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία θα συζητηθούν ο Προϋπολογισμός του 2023 και το Τεχνικό Πρόγραμμα. Μέχρι τότε αναμένεται να έχουν γίνει και οι παρατηρήσεις,αν υπάρχουν,, από το Οικονομικό Παρατηρητηριο  ώστε να μην υπάρξουν…χασομέρια στην υλοποίησή  τους.

@ Χαρας ευαγγέλια  για την διοίκηση του Δήμου Πειραιά.Τα αρμόδια υπουργεία αποδεχθηκαν το σύνολο των προσλήψεων που είχε αιτηθεί για να καλυφθουν τα τεράστια κενά που δημιούργησε η δεκαετης απαγόρευση προσλήψεων προσωπικού σε συνδυασμό με τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτησης,κινητικότητας κλπ.Συνολικα για τον Δημο Πειραιά  εγκρίθηκαν οι προσλήψεις 195 μονίμων υπαλλήλων  διαφόρων ειδικοτήτων εκ των οποίων οι περισσότερες ,οι 57,θα αφορούν δημοτικούς αστυνομικούς και οι 44 οδηγούς.

@ Ενταση δημιουργήθηκε όταν αποκαλύφθηκε από σύμβουλο της αντιπολίτευσης ότι το Συμβούλιο της Δ Κοινότητας,των Καμινίων δηλαδή,αποφάσισε να αποχαρακτηρισει χώρους της οδού Φαλήρου, απέναντι από την έκταση των πρώην ΚΤΕΛ, απο σχολικους σε χώρους αμιγώς γενικής κατοικιας.Ο χαρακτηρισμός τους ως σχολικων χώρων είχε γίνει το 1988 και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος είπε ότι προχώρησε στον αποχαρακτηρισμο γιατί οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα και ήταν όμηροι επί 30 και πλέον χρόνια αυτού του καθεστώτος.Η ελάσσον αντιπολίτευση όμως τόνισε ότι θα επρεπε να προταθεί άλλος χώρος ως σχολικός στην ΚΤΥΠ για να αντικατασταθεί εκείνος που αποχαρακτηριστηκε.

@ Την αξιοποίηση του κληροδοτηματος Περρακη στον Προφήτη Ηλία με σκοπό να λειτουργήσει εκεί το τοπικό ΚΑΠΗ ,αποφάσισε το Δημοτικού Συμβούλιο στο πλαίσιο της εκμετάλλευσης χώρων του Δήμου προς αποφυγή άσκοπων δαπανών και επίτευξη οικονομίας κλίμακος.

@ Δεν θα γίνει τελικά η διάνοιξη της οδού Θεσσαλονικης στο Νέο Φάληρο,πίσω από το εργοστάσιο της ΙΟΝ, όπως είχε συζητηθεί αρχικά προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα πολυκατάστημα που άρχισαν να λειτουργούν πριν λίγους μήνες στον διπλανό χώρο που αρχίζει από τις γραμμές του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και εκτείνεται μέχρι το ποτάμι και την Πειραιώς. Όπως είχε αποκαλύψει από τις 9 Αυγούστου το Κανάλι Ένα στην ιστοσελίδα του ,για να αποφευχθούν οι δυσχέρειες και οι καθυστερήσεις που θα απαιτούσε η διάνοιξη της Θεσσαλονίκης, οι επιχειρηματίες αποφάσισαν να κάνουν αναστροφή στην Πειραιώς πάνω στο ποτάμι και όσοι κατεβαίνουν από την Αθήνα να μπορούν εύκολα να πάνε στα καταστήματά τους από την δευτερεύουσα γέφυρα που είναι μερικά μέτρα δίπλα από την κανονική διασχίζοντας εγκάρσια την Πειραιώς. Έτσι …γλίτωσε η Θεσσαλονίκης την διάνοιξη. Να σημειωθεί ότι στο δημοσίευμα της 9ης Αυγούστου επισημαίναμε πως επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό γιατί διακυβεύονται μεγάλα συμφέροντα, σίγουρα θα έχει συνέχεια που θα μας υποχρεωσει να επανέλθουμε.Και μετά τρεις μήνες τα γεγονότα μας δικαίωσαν…..Οι φωτογραφίες που παραθέτουμε είναι εκείνες που είχαμε αναρτήσει όταν αποκαλύψαμε το θέμα. Από τότε είχε αρχίσει το έργο…

@ Μια άλλη  λεωφόρο Θεοτόκη θα βλέπουν σε λίγο οι κάτοικοι της Α Κοινότητας. Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ψηφίστηκε η ολική ανάπλαση και αναδιάρθρωση της κομβικής αυτής οδού ώστε να γίνει πιο ασφαλής, πιο λειτουργική,πιο όμορφη.Φυσικα θα αλλάξει ο ασφαλτοταπητας,τα πεζοδρόμια,οι στύλοι των φώτων,οι κάδοι των σκουπιδιών που θα γίνουν βυθιζομενοι κλπ.Επισης θα δημιουργηθούν νησίδες πρασινου με πολλά φυτά και δενδρα,ενώ θα γίνει και ποδηλατόδρομος .Το όλο έργο έχει προυπολογισθει στα 2,5 εκατ ευρώ και η χρηματοδότησή του έχει διασφαλιστεί από ευρωπαϊκούς πόρους.

@ Άπιστευτο και όμως αληθινό.Ενα κεντρικό ξενοδοχείο στον Πειραιά υπέβαλε αίτημα στο Δήμο για θέση παρκινγ 10 μέτρων αντί για 20 που προβλέπει ο νόμος, ακριβώς για να διευκολύνει και τους περιοίκους οι οποίοι δύσκολα βρίσκουν χώρους για να παρκάρουν τα ΙΧ τους.Ο Δήμος αποδέχθηκε βέβαια το αίτημα και μάλιστα με ευχαρίστηση γιατί δεν θα ξεσηκώνονταν αντιδράσεις επειδή ήταν λίγα τα μέτρα και το έστειλε για επικύρωση στην Αποκεντρωμένη. Εκεί όμως το απέρριψαν επειδή δεν ήταν σύννομο καθώς  έδινε 10 μέτρα παρκινγκ αντί για 20.Δηλαδή  ή 20 μέτρα παρκιγγκ κι ας φωνάζει ο κόσμος, η τίποτα!!!Ελλάς το μεγαλείο σου….

Νίκος Παρασκευάς

Σχετικά Αρθρα

Ετικέτες:,