Με απολογίες συνεχίστηκε η δίκη για τον θάνατο ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρίας

Related posts

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης  οι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι του οίκου ευγηρίας (που είναι αδέλφια) για τον μαζικό θάνατο ηλικιωμένων ύστερα από συρροή κρουσμάτων του κορωνοϊού σε οίκο ευγηρίας της Θεσσαλονίκης, τον Αύγουστο του 2020.
Ο πρώτος κατηγορείται ως υπεύθυνος σε επιστημονικά θέματα και η δεύτερη ως υπεύθυνη για διοικητικά ζητήματα.

Το κατηγορητήριο τούς καταλογίζει την πράξη της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 28 ηλικιωμένων από επιπλοκές συνδεόμενες με τον κορονοϊό.

Αρνήθηκε ότι το επίδικο διάστημα διεξάγονταν εργασίες στον οίκο ευγηρίας και ότι κατ’ επέκταση μπαινόβγαιναν εργάτες, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο. Δεν υπάρχει λογική να τηρούμε τα μέτρα και ταυτόχρονα να κάνουμε εργασίες» είπε, ενώ όσον αφορά την οδηγία για διενέργεια δεύτερου PCR test (ανίχνευσης κορονοϊού με τη μέθοδο του μοριακού ελέγχου), ο ίδιος τόνισε ότι «δεν αφορούσε εμάς ως μονάδα φιλοξενίας ηλικιωμένων». «Εμείς τηρούσαμε καλύτερα πρωτόκολλα» συνέχισε σε άλλο σημείο της απολογίας του.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η απολογία της συγκατηγορούμενης αδελφής του, η οποία αρνήθηκε με τη σειρά της την κατηγορία. Η ίδια στάθηκε στην τήρηση των μέτρων πρόληψης, επισημαίνοντας ότι παρά τις αυξημένες δαπάνες που υπήρχαν εκείνη την περίοδο «εμείς δεν αυξήσαμε τα τροφεία».

Η διαδικασία διεκόπη για την επόμενη εβδομάδα οπότε θα πάρει το λόγο η εισαγγελέας της έδρας που θα κάνει την πρότασή της περί ενοχής ή μη των κατηγορουμένων.

 

Next Post

Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 365

Μ.Ε.Θ.Ε.