Σε σημείο ρεκόρ οι άστεγοι στο Λονδίνο

Related posts

Ύψος ρεκόρ άγγιξε ο αριθμός των άστεγων τον περασμένο χρόνοστο Λονδίνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται σήμερα από την οργάνωση Homeless Link, η οποία καλεί για «αποφασιστικά μέτρα» την επόμενη βρετανική κυβέρνηση.
Περίπου 12.000 άτομα είχαν καταγραφεί μεταξύ 3/2023 και 3/2024 στην βάση δεδομένων που διαχειρίζεται η ένωση Homeless Link η οποία βοηθά ανθρώπους χωρίς μόνιμη κατοικία.

Ο αριθμός των αστέγων είναι κατά 19% αυξημένος σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, κατά 58% αυξημένος σε σχέση με δέκα χρόνια πριν και έχει φτάσει τον μεγαλύτερο αριθμό που έχει καταγραφεί ποτέ στην βρετανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της η Homeless Link.

Ο ίδιος ζήτησε την  την κατασκευή φθηνών κατοικιών και την οικονομική υποστήριξη των οργανώσεων και θεσμών που πλησιάζουν τους άστεγους για να τους βοηθήσουν «να αντιμετωπίσουν τις βαθιές αιτίες των προβλημάτων που τους οδήγησαν στον δρόμο».

Το ζήτημα της στέγης και κυρίως η πρόσβαση των νεότερων ατόμων χαμηλού εισοδήματος στην στέγη αποτελεί ένα από τα βασικά θέματα της προεκλογικής εκστρατείας των βουλευτικών εκλογών της 4ης Ιουλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην χρόνια έλλειψη στέγης προστέθηκαν το 2022 οι συνέπειες του υψηλού πληθωρισμού στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων που οδήγησαν στην εκτόξευση του κόστους δανεισμού και των ενοικίων.

Οι βρετανοί υπήκοοι αποτελούν το 45% των καταγεγραμμένων αστέγων, ενώ το ένα τέταρτο προέρχεται από χώρα της Ευρώπης. Το υπόλοιπο πρωτοφανές 30% προέρχεται από τον υπόλοιπο κόσμο.

Οπως δείχνουν τα στοιχεία, επίσης,  το ένα πέμπτο (17%) των ανθρώπων που έγιναν άστεγοι τον περασμένο χρόνο είχαν προηγουμένως περάσει από κέντρο φιλοξενίας αιτούντων άσυλο.

Εδώ και πολλούς μήνες, οι οργανώσεις αρωγής των αιτούντων άσυλο έχουν εκφράσει ανησυχίες για την απόφαση της κυβέρνησης των Τόρις να μειώσει τον χρόνο που δίδεται στους ανθρώπους που έχουν λάβει άσυλο μέχρι να βρουν στέγη και να μπορέσουν να φύγουν από το κέντρο φιλοξενίας που χρηματοδοτείται από το κράτος.

 

Next Post

Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 365

Μ.Ε.Θ.Ε.