Στάση εργασίας ξεκινά σημερα Πέμπτη 14/03/24 και ώρα 13:00 – 15:00 καισυγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», πραγαμρτοποιεί σημερα η ΕΙΝΑΠ.
Όπως επισημαίνει η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αττικής σε ανακοίνωσή της: «Καλούμε τους συναδέλφους να μη δηλώσουν συμμετοχή στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία”!
”Ευχαριστώ θερμά τις χειρουργικές ομάδες για την εμπιστοσύνη τους”, ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που πραγματοποιησε τις χειρουργικές επεμβάσεις τη Τρίτη το απόγευμα στον Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης και το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της συμπρωτεύουσας
Τρια συνολικά απογευματινά χειρουργεία πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το πρώτο αφορουσε σε βουβονοκήλη, το δευτερο σε άνδρα 54 ετών ο οποίος υπεβλήθη σε εγχείρηση κήλης και το τρίτο σε ασθενή 73 ετών η οποία υπεβλήθη σε εγχείρηση αρθροπλαστικής. Στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “ΑΧΕΠΑ”, πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα απογευματινό χειρουργείο σε μια 67χρονη ασθενή η οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση κήλης. Σειρά παίρνουν τα νοσοκομεία Άγιος Παύλος στη Θεσσαλονίκη, τα Γεννηματάς, Σωτηρία, Ευαγγελισμός, Γενικό Κρατικό Νίκαιας, τα Γενικά Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Καβάλας.Η πρώτη επέμβαση αφορούσε ουρολογικό περιστατικό και πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Την ίδια ώρα έγινε και το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στο νοσοκομείο Καβάλας.
Η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων θα συνεχιστεί κανονικά, με τον Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δημοσιευσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) τη λίστα με τα νοσοκομεία στα οποία ξεκινούν άμεσα τα απογευματινά χειρουργεία.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός στην ανάρτηση: «Προ ολίγου η 1η ΥΠΕ μας ενημέρωσε για την εξέλιξη της Μεταρρύθμισης του ΕΣΥ με τα απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία ευθύνης της. Θα αναρτώ όλες τις σχετικές πληροφορίες για την ορθή ενημέρωση των πολιτών. Ευχαριστώ θερμά τις χειρουργικές ομάδες για την εμπιστοσύνη τους».
Τα νοσοκομεία στα οποία ξεκινά άμεσα η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων είναι τα κάτωθι:
- Γ.Ν.Α. ”Ο Ευαγγελισμός”
- Γ.Ν.Α. ”Γ. Γεννηματάς”
- Γ.Ν.Α. ”ΚΑΤ”
- Γ.Ν.Ν.Θ.Α. ”Σωτηρία”