UPD 19:30
Σε ύφεση έχει τεθεί η πυρκαγιά, που ξέσπασε σε δασική έκταση στην Περαχώρα Λουτρακίου. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, παρά τη γρήγορη εξέλιξη του συμβάντος οι πυροσβεστικές δυνάμεις έθεσαν την πυρκαγιά σε ύφεση σε σύντομο χρονικό διάστημα, αποτρέποντας την περαιτέρω εξάπλωσή της. Παράλληλα, στη σύλληψη ενός 70χρονου Γάλλου προχώρησε κλιμάκιο της ΔΑΕΕ, που έσπευσε στην περιοχή της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο 70χρονος εκτελούσε αγροτικές εργασίες, χωρίς να έχει λάβει τα προβλεπόμενα μέτρα πυρασφάλειας.
Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 15:45 σε δασική έκταση κι όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η κινητοποίηση ήταν άμεση και η ανάπτυξη ισχυρών επίγειων και εναέριων δυνάμεων επέτρεψε την ταχεία ανάσχεση και τον περιορισμό του συμβάντος, πριν αυτό λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις, ενώ δεν απειλήθηκαν κατοικίες και υποδομές.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν συνολικά 106 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων τμημάτων της 1ης, 6ης και 9ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 30 πυροσβεστικά οχήματα και πλήθος εθελοντών. Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 3 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για τον εναέριο συντονισμό τους.
Συνδρομή στο έργο της κατασβεσης παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών Αττικής και Πελοποννήσου
Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του συμβάντος το ΕΣΚΕΔΙΚ λαμβάνει συνεχή εικόνα από το drone μέσω οπτικής και θερμικής κάμερας.
«Έχει περιοριστεί η φωτιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σε δασική έκταση στην περιοχή Περαχώρα», ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο δήμαρχος Λουτρακίου, Γιώργος Γκιώνης.
Επίσης, ο δήμαρχος σημείωσε ότι, «πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά με την επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς», ενώ, όπως πρόσθεσε, «δεν υπάρχει μέχρι τώρα καμία αναφορά για κάποιο καμένο σπίτι».
17:50
Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην Περαχώρα Κορινθίας. Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 15:45 και στην περιοχή πνέουν άνεμοι μέτριας έντασης.
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο και συγκεκριμένα 106 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης, 6ης και 9ης ΕΜΟΔΕ, 1 ομάδα ΜΕΤΠΕ, εθελοντές, 30 πυροσβεστικά οχήματα, 3 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.
Παράλληλα, στο σημείο μεταβαίνει με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για τη διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας των ανακριτικών υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, η πυρκαγιά στην περιοχή της Περαχώρας Κορινθίας φαίνεται να προκλήθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών κοπής βλάστησης με χορτοκοπτικό μηχάνημα που έφερε μεταλλικό δίσκο.
Ως εκ τούτου, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, αναμένεται σύλληψη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα εκδόθηκε ενημερωτικό μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής, καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα.
17:16
Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Περαχώρα Κορινθίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 15:45 και είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 56 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 9ης ΕΜΟΔΕ, εθελοντές, 17 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.
Πριν λίγο μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε κατοίκους στην Περαχώρα Κορινθίας προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Περαχώρα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».
Θ.Α.















































