Με επιτυχία στέφθηκε η μεγάλη μαθητική παρέλαση στο κέντρο του Πειραιά, με τη συμμετοχή όλων των Ενώσεων, Συνδέσμων και παραγωγικών φορέων της πόλης.
Σχολεία του Πειραιά παρέλασαν προκαλώντας συγκίνηση και χειροκροτήματα.
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, για την επέτειο της Εθνικής μας Επετείου, σε δήλωσή του, τόνισε:
«Ολοκληρώθηκε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην πόλη του Πειραιά, με την Δοξολογία, την κατάθεση στεφάνων στη πλατεία Καραϊσκάκη και με την παρέλαση στο κέντρο της πόλης.
Επιπλέον χθες τιμήσαμε τους ηρωικούς αγώνες των Ελλήνων στη θάλασσα τοποθετώντας μια μεγάλη ελληνική σημαία στον Όρμο της Αφροδίτης, ενώ ο εμβληματικός Πύργος του Πειραιά «ντύθηκε» στα χρώματα της Γαλανόλευκης για την Εθνική μας Επέτειο. Τιμάμε στον Πειραιά τους ήρωες που αγωνίστηκαν για την υπέρτατη αξία που είναι η ελευθερία και χαίρομαι ιδιαίτερα που η παρέλαση είχε ρεκόρ συμμετοχών και προσέλευσης κόσμου σε μια ηλιόλουστη ημέρα.
Το μήνυμα της Εθνικής μας Επετείου είναι ότι οι Έλληνες τα καταφέρνουμε πάντα με ενότητα και ομοψυχία, αρκεί να μην θυμόμαστε και να μην επικαλούμαστε αυτές τις έννοιες μόνο την 25η Μαρτίου ή την 28η Οκτωβρίου, αλλά να τις πιστεύουμε και να αποτελούν οδηγό μας 365 ημέρες τον χρόνο. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και σε όλους τους Πειραιώτες».

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Ντίνος Κούλης