Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων: Με μεγάλη επιτυχία η Γιορτή του Ετήσιου Απολογισμού Δράσεων του Ομίλου

Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων: Με μεγάλη επιτυχία η Γιορτή του Ετήσιου Απολογισμού Δράσεων του Ομίλου

0 σχόλια ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Μία γιορτή γεμάτη λάμψη και άρωμα πολιτισμού διοργάνωσε ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στις 13 Φεβρουαρίου 2023, με στόχο την παρουσίαση των δράσεών του και την ανακοίνωση του σχεδιασμού για τη νέα χρονιά.

H εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην επέτειο των 25 χρόνων επιτυχούς και δημιουργικής πορείας του Ομίλου, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκε ένα φαντασμαγορικό μουσικοχορευτικό θέαμα. Μαζί με συνεργαζόμενους πολιτιστικούς συλλόγους, φορείς, πολυεθνικά παραδοσιακά σύνολα  και συγκροτήματα, τα οποία παρουσίασαν μουσική, χορό, ήθη και έθιμα από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, γιορτάσαμε την συμπλήρωση 25 ετών από την δημιουργία του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Ύστερα από 2,5 χρόνια που λόγω των συνεπειών της πανδημίας δεν κατέστη δυνατή η πραγματοποίησή της, η εκδήλωση θεσμός… επανήλθε σε συνθήκες κανονικότητας και διεξήχθη στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Ο πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, καλωσόρισε κι ευχαρίστησε για την παρουσία τους όλους  τους παρευρισκόμενους, τους εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου  και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ ακολούθησε η ευλογία και κοπή της πίτας από τον Πρόεδρο, το ΔΣ, τα μέλη των Διευθύνσεων και τους φίλους του Ομίλου του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Την πίτα ευλόγησε ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη Νίκαιας, αιδεσιμότατος π. Σπυρίδων Σεργιάνης.

Παράλληλα, ο κ. Μαρωνίτης απέδωσε τιμητική πλακέτα σε ανθρώπους και εταιρείες που είδαν εμπιστεύτηκαν και στήριξαν το έργο του Ομίλου, ανθρώπους του Πολιτισμού, των τεχνών, του αθλητισμού και του επιχειρηματικού κόσμου.

Συμμετείχαν με σειρά εμφάνισης: Φωνητικό Σύνολο Πολιτιστικού Συλλόγου «Θυμαιτάδαι»

Μουσικοί: Μπουζούκι Πανταζόπουλος Λάμπρος, Κιθάρα Συμιανάκης Λευτέρης, Διεύθυνση η μουσικός Μαρία Κάτσαρη.

Σύλλογος Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ηγέχορος Πειραιά, Πρόεδρος Κώστας Τουλάτος

Πολιτιστικός Σύλλογος Κερατσινίου «Θυμαιτάδαι», Πρόεδρος Γιώργος Δρακόπουλος

Ουκρανικό Μορφωτικό Κέντρο «Μπερεγίνια»

Αιγυπτιακοί παραδοσιακοί χοροί από τον Οσάμα

Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Ελευσίνας, Πρόεδρος Ελένη Γκόγκου

Σύλλογος Πελοποννησίων Ελευσίνας, Πρόεδρος Ντίνα Τριλίκη

Σύλλογος Κρητών Πετρούπολης «η Μεγαλονήσος», Υπεύθυνος Βασίλης Μουρτζανός

Αρμένικος Πολιτιστικός Σύλλογος ΑΒΕΤΙΣ, Χοροδιδάσκαλος ΣΟΥΣΑΝΙΚ Σεμερτζιάν, Πρόεδρος Κάρεν Χακομπιαν

Σύνδεσμος Απανταχού Αναφαίων, Πρόεδρος Χάλαρης Παναγιώτης, Χοροδιδάσκαλος Βυνηρής Νικόλαος

Σύλλογος Γυναικών Μάγουλας, Πρόεδρος Σπυριδούλα Παναγοπούλου

Χορευτικό Συγκρότημα Hidden Goddess

Εντυπωσιακές ήταν επίσης οι 25 παραδοσιακές Βασιλόπιτες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Το παρών στη μεγάλη αυτή γιορτή έδωσαν ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, κος Γιώργος Ιωακειμίδης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κος Γιώργος Πατούλης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κος Κώστας Κατσαφάδος, ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Β” Πειραιά, κος Τραγάκης Γιάννης, ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Β” Πειραιά, κος Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ  Β” Πειραιά, κος Γιάννης Ραγκούσης, η αναπληρώτρια Περιφερειάρχης Αττικής, κα Σταυρούλα Αντωνάκου, η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος, κα Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, ο αντιδήμαρχος Πειραιά, κος Καρύδης, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβ. Νίκαιας – Αγ. Ρέντη, κος Ζαχαρόπουλος, ο Δημ. Σύμβουλος Νίκαιας, κος Σταματάτος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού, κος Βιδάλης Γιώργος, η τέως βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, κα Εύη Καρακώστα, η πρόεδρος του ΣΕΦ, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ, κος Γιώργος Βρεττάκος, οι υποψήφιοι βουλευτές ΠΑΣΟΚ, κα Μαρία Γιαννακάκη, κα Αγγελική Πανά, κος Δημήτρης Διαμαντίδης, κος Χρήστος Σαλαλές, κος Βαθιώτης και κα Παπαδάκη, ο ιδιωτικός ερευνητής κος Γιώργος Τσούκαλης και η ηθοποιός κα Τζένη Καλλέργη

Σχετικά Αρθρα

Ετικέτες: