Σημαντική είναι αυτή η εβδομάδα για τα μεταγραφικά του Ολυμπιακού. Προτεραίτητα των πρωταθλητών Ελλάδας είναι η απόκτηση ενός αριστερού μπακ, έμπειρου όπως έχει τονίσει ο Πέδρο Μαρτίνς, που θα αντικαταστήσει τον Χολέμπας, o οποίος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, ενός εξτρέμ, που θα έχει τα χαρακτηριστικά του Βαλμπουενά, ώστε να καλύψει και το κενό του τραυματία Φορτούνη και ενός τερματοφύλακα για την περίπτωση που ο Σα μετακομίσει στη Γουλβς.
Ξεκινώντας από το… τέλος να αναφέρουμε πως ο διεθνής Ολλανδός πορτιέρε Μάρκο Μπιζότ της Αλκμάαρ κάνει διακοπές στην Κρήτη και μιλώντας σε εφημερίδα της πατρίδας του («De Telegraaf») υπογράμμμισε πως βρίσκεται σε επαφές με τον Ολυμπιακό, ομάδα που καλύπτει τις προσωπικές του φιλοδοξίες.
Για τη θέση του εξτρέμ οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν κάνει, ήδη, κρούση στην Μπόκα για τον 25χρονο Κριστιάν Παβόν, ενώ δίπλα στα ονόματα των Μοχίκα, Γκαβορί και Πικέρες που αγωνίζονται στην αριστερή πλευρά της άμυνας προστέθηκε κι αυτό Μαρσέλο Σαράτσι. Ο 23χρονος Ουρουγουανός της Λειψίας αρέσει πολύ στον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος πιθανότατα την Τρίτη (5/7) θα τα πει με τη διοίκηση για τα δεδομένα των προσθαφαιρέσεων στο ρόστερ.