Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ν. Αμπατιέλος: «Ο Πειραιάς φιλόξενος για τις επενδύσεις, αφιλόξενος για τους κατοίκους του» (ηχητικό)

0 σχόλια ΠΕΙΡΑΙΑΣ

«Ο Πειραιάς αλλάζει, αλλά γίνεται πιο φιλόξενος για τις επενδύσεις και πιο αφιλόξενος για τους κατοίκους του», τόνισε μεταξύ άλλων στο Κανάλι Ένα 90,4 ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά και βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Αμπατιέλος.

Φιλοξενούμενος στο στούντιο της εκπομπής του Βασίλη Ταλαμάγκα, ο κ. Αμπατιέλος υποστήριξε επίσης ότι ο Πειραιάς χρειάζεται έργα πνοής σε επίπεδο υποδομών, πρασίνου και σχολικών εγκαταστάσεων, ενώ κατηγόρησε την παράταξη του Γιώργου Γαβρίλη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση στη διοίκηση Μώραλη, στον Δήμο Πειραιά.

«Στον Πειραιά έχουμε χώρους δουλειάς που πάει ο άλλος και δεν ξέρει εάν θα γυρίσει ζωντανός. Εμείς λέμε στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και σε όλους τους ψηφοφόρους ότι το ΚΚΕ είναι εδώ, το μόνο αντίπαλο δέος απέναντι στην κυβέρνηση, το αποκούμπι για να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο», υπογράμμισε ο Αμπατιέλος αναφορικά με την «Λαϊκή Συσπείρωση» που διεκδικεί τον δήμο της πόλης μας.

Σημείωσε ότι «Όλη η ιστορία του λαού μας είναι ένα βάρος κι εμείς συνεχίζουμε σε ένα δρόμο που δεν συμβιβαζόμαστε για να ξημερώσουν αυτές οι μέρες για τις οποίες έχει παλέψει ο κόσμος, γιατί τα πράγματα δυστυχώς πάνε προς το χειρότερο και όχι προς το καλύτερο».

Ο στόχος του όπως είπε ο κ. Αμπατιέλος είναι «Να αναπτυχθεί ένα ρεύμα αμφισβήτησης συνολικότερο της εμπιστοσύνης σε ένα εχθρικό για τα λαϊκά στρώματα κράτος. Αυτό θέλουμε να δυναμώσει και στις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές και στον κόσμο που ψηφίζει άλλα κόμματα. Το ΚΚΕ είναι εδώ για να παλέψουμε τη ζωή μας. Να κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση με πολιτικούς όρους. Δεν είναι ο καθένας πώς αυτοπροσδιορίζεται αλλά το τι κάνει. Να φύγουμε από τα λόγια και τα συνθήματα και να βασιστούμε στην πράξη».

Ο κ. Αμπατιέλος ισχυρίστηκε επίσης ότι «στο λιμάνι του Πειραιά υπάρχει κέντρο logistics του ΝΑΤΟ, όπου φεύγουν πυρομαχικά, πάνε στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί να πάνε στην Ουκρανία», σχολιάζοντας ότι «Είμαστε σε εποχή που οράματα ριζικών αλλαγών έχουν δεχτεί μεγάλο πλήγμα, όμως υπάρχουν δυνάμεις πολλές ειδικά στους εργαζόμενους και στη νεολαία που κάνουν δυνατά σκιρτήματα».

Για την αύξηση της κερδοφορίας στο λιμάνι του Πειραιά, ο κ. Αμπατιέλος διερωτήθηκε «τι σημαίνει αυτό για τον κόσμο;», μιλώντας για διατήρηση των υψηλών τελών στον Πειραιά, την στιγμή που η Cosco δεν πληρώνει καθόλου τέλη. Παράλληλα, χαρακτήρισε «αρνητική εξέλιξη» την παράδοση της Πειραϊκής, ώστε να γίνει λιμάνι κρουαζιέρας γιατί «θα υποβαθμίσει τη ζωή των κατοίκων της περιοχής».

Όσο για την παρούσα δημοτική αρχή, ο κ. Αμπατιέλος τόνισε ότι: « Οι στόχοι του κ. Μώραλη είναι ο Πειραιάς να γίνει ναυτιλιακό – εφοπλιστικό κέντρο και τουριστικό προϊόν και οι κάτοικοι πέφτουν σε 3ο και 4ο επίπεδο ενδιαφέροντος».

Αναφέρθηκε και στις υποδομές, κυρίως για τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν με μία τυχόν μελλοντική υπερχείλιση του Κηφισού, αλλά και για τα παλιά σχολικά συγκροτήματα που έχουν πολλά χρόνια να συντηρηθούν.

Σε σχέση με τους χώρους πρασίνου και αθλητισμού ο κ. Αμπατιέλος σημείωσε ότι «είναι κοινό μυστικό στον Πειραιά ότι για να αθληθείς δωρεάν πρέπει να περάσεις τα όρια του δήμου» και έδωσε το παράδειγμα της παρουσίας του Μίλτου Τεντόγλου στον Πειραιά λέγοντας ότι «ο μόνος τρόπος για να κάνεις άλμα εις μήκος στον Πειραιά είναι να στήσουν σκάμμα στην Ηρώων Πολυτεχνείου», κάνοντας λόγο για «έργα βιτρίνας» και όχι ουσίας στην πόλη.

Τέλος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, Νίκος Αμπατιέλος είπε ως εάν εκλεγεί, το πρώτο που θα κάνει είναι ο έλεγχος των σχολικών κτιρίων και το δεύτερο η μείωση των δημοτικών τελών, γιατί, όπως τόνισε «το έσοδο δεν πρέπει να είναι το χαράτσωμα των πολλών, αλλά η αύξηση των τελών στις μεγάλες επιχειρήσεις, όπως οι τράπεζες και τα μεγάλα σούπερ μάρκετ».

Σχετικά Αρθρα

Ετικέτες:,