«Η ψηφιακή επανάσταση είναι άλμα λογοδοσίας και βαθιά δημοκρατικής ευθύνης» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκδήλωση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης με τίτλο «6 χρόνια gov.gr: Κλικ και έγινε»
Διότι, όπως τόνισε «με τη χρήση της τεχνολογίας το κράτος μπορεί να αλλάξει ουσιαστικά».
«Πίσω από κάθε χαρτί, που δεν χρειάζεται μπορεί να κρύβεται μία εστία διαφθοράς. Όταν το κράτος γίνεται απρόσωπο και φιλικό, αντιμετωπίζουμε τέτοια φαινόμενα» σχολίασε και συμπλήρωσε «όταν οι συντάξεις εκδίδονται σε ένα μήνα και όχι σε τρία χρόνια, δεν υπάρχει λόγος για πολιτική παρέμβαση η σύνταξη να εκδοθεί πιο γρήγορα».
Παπαστεργίου: «Η απόδειξη ότι το κράτος μπορεί να αλλάξει και να σέβεται τον χρόνο του πολίτη»
Στο αποτύπωμα των έξι χρόνων λειτουργίας του Gov.gr, αλλά και τα επόμενα βήματα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, παρουσίασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης, Δημήτρης Παπαστεργίου.
«Σήμερα είναι η απόδειξη ότι το κράτος μπορεί να αλλάξει, να εξελίσσεται, να σέβεται τον χρόνο του πολίτη, να γίνεται πιο ψηφιακό και πιο αποτελεσματικό. Ο πολίτης δεν χρειάζεται πλέον να γνωρίζει πού βρίσκεται μια δημόσια υπηρεσία, αν το πρωτόκολλο είναι στον πρώτο όροφο ή στο ισόγειο, ούτε αν έχει υπογράψει ο διευθυντής. Απλώς γνωρίζει ότι η υπηρεσία είναι εκεί και λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα».
Α.Δ.

















































