Στην μικρότερη δυνατόν αύξηση των προϊόντων τους θα προχωρήσουν οι αρτοποιοί του Πειραιά, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν την οικονομική ελάφρυνση των νοικοκυριών, τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να επιβαρύνονται από τις ανατιμήσεις σε σειρά βασικών αγαθών ως απόρροια της εκρηκτικής αύξησης των τιμών στις πρώτες ύλες και τα μεταφορικά.
Όπως δήλωσε στο Κανάλι 1 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά», ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Πειραιώς και Νήσων, Γιώργος Τσουκαλάς, η τιμή του ψωμιού αναμένεται να αυξηθεί κατά 10 με 15 %, εξαιτίας της αύξησης των τιμών κατά 32% στα σιτηρά και το αλεύρι, όπου σε συνδυασμό με την αύξηση των τιμών στην ενέργεια και στις καύσιμες ύλες, καθίσταται αδύνατη η απορρόφηση του κόστους του ψωμιού από τους αρτοποιούς.
Σύμφωνα με τον κ. Τσουκαλά, η σύσταση προς τα μέλη του Συλλόγου είναι να προχωρήσουν σε μικρή αύξηση στην τιμή του ψωμιού, της τάξεως των 10 λεπτών, χωρίς όμως να «ρίξουν» την ποιότητα των προϊόντων τους, αφού οι φούρνοι στις γειτονιές των πόλεων επιδιώκουν μια σταθερή και άμεση σχέση με τους καταναλωτές, προσφέροντάς τους καλές τιμές και υψηλή ποιότητα.
Ρεπορτάζ – Κ. Πετούση