Ο ελληνικός αθλητισμός είναι σε σοκ από την τραγική είδηση του ξαφνικού θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ, αμυντικού του Παναθηναϊκού και διεθνή με την Εθνική Ελλάδας.
Η πρώτη αντίδραση από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και την Εθνική Ελλάδας ήταν να «μαυρίσουν» τα προφίλ τους στα social media, ως ένδειξη πένθους.
Σύσσωμη η ποδοσφαιρική οικογένεια της Super League εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για την αδόκητη απώλεια του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και της Εθνικής μας Ομάδας, Τζορτζ Μπάλντοκ και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
Σε ένδειξη πένθους, ο λογαριασμός της Εθνικής Ελλάδας στα social ανέβασε φωτογραφία προφίλ με ένα μαύρο φόντο.
Επιπλέον, στην επόμενη αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδας με την Αγγλία στις 10 Οκτωβρίου, οι παίκτες θα φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια, ενώ στην επόμενη αναμέτρηση με την Ιρλανδία θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του Μπάλντοκ.
Τα συλλυπητήρια της Εθνικής Αγγλίας και της Αγγλικής Ομοσπονδίας
Τη βαθιά οδύνη τους για το χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα το βράδυ της Τετάρτης (9/10) εξέφρασαν η Εθνική Ομάδα της Αγγλίας και η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μέσα από ανακοινώσεις στους επίσημους λογαριασμούς τους στα social media.
«Είμαστε πολύ λυπημένοι για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ. Ο Τζορτζ ήταν κοντά σε πολλούς παίκτες μας και εκπροσώπησε την Ελλάδα – τους αντιπάλους μας το βράδυ της Πέμπτης. Σκεφτόμαστε την οικογένεια, τους φίλους και τους συμπαίκτες του Τζορτζ σε σύλλογο και χώρα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή» ανέφερε η ανακοίνωση της Εθνικής Αγγλίας, ενώ απ’ την πλευρά της η Ομοσπονδία (FA) έγραψε:
«Είμαστε συντετριμμένοι στο άκουσμα του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ σε ηλικία 31 ετών. Οι σκέψεις μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια πάνε στην οικογένεια, τους φίλους και τους συμπαίκτες του Τζορτζ στον σύλλογο και την εθνική».
Συγκλονισμένη απ’ το θάνατο του Μπάλντοκ ήταν και η Μπράιτον στην οποία εργάζεται ως προπονητής ακαδημιών ο αδελφός του Τζορτζ, Σαμ Μπάλντοκ: «Στέλνουμε την αγάπη και τα συλλυπητήρια μας προς τον αδερφό του Τζορτζ και τον συνάδελφό μας Σαμ, την οικογένεια και τους φίλους του αυτή τη στιγμή» ανέφερε η ανακοίνωση των «Γλάρων».
Το μήνυμα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ
Η τραγική είδηση του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ το βράδυ της Τετάρτης (9/10), ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα, προκάλεσε τεράστιο «σοκ» και στην Αγγλία, με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, την ομάδα στην οποία αγωνίστηκε για μία επταετία (σε 219 επίσημα ματς) πριν «μετακομίσει» το περασμένο καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό, να εκφράζει την οδύνη της με μία σπαραχτική ανακοίνωση.
«Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ είναι σοκαρισμένη και βαθιά θλιμμένη όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο του πρώην παίκτη της, Τζορτζ Μπάλντοκ.
Ο αμυντικός άφησε τον σύλλογο το καλοκαίρι μετά από επτά χρόνια στο Μπράμαλ Λέιν και ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στους υποστηρικτές, το προσωπικό και τους συμπαίκτες του που φορούσαν την ερυθρόλευκη φανέλα μαζί του.
Τα ειλικρινή συλλυπητήρια όλων όσων σχετίζονται με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ εκφράζονται στην οικογένεια και τους φίλους του Τζορτζ».
Η ομάδα του Ατρομήτου: «Η ΠΑΕ Ατρόμητος εκφράζει τα συλλυπητήριά της για τον χαμό του διεθνούς ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ. Κουράγιο στην οικογένειά του σε αυτές τις δύσκολες ώρες».
Ανακοίνωση του ΠΑΟΚ:
«Είναι πραγματικά συγκλονιστική η δραματική είδηση του θανάτου ενός αθλητή, του άσου του Παναθηναϊκού και της Εθνικής, Τζορτζ Μπάλντοκ και τα λόγια φτώχα να εκφράσουν τη λύπη μας. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και συμπαρίσταται στο πένθος τους.»
Είναι πραγματικά συγκλονιστική η δραματική είδηση του θανάτου ενός αθλητή, του άσου του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδος, Τζορτζ Μπάλντοκ και τα λόγια φτώχα να εκφράσουν τη λύπη μας.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και… pic.twitter.com/Af8VxTZCyv
— PAOK FC (@PAOK_FC) October 9, 2024
Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:
«Η οικογένεια του Παναθηναϊκού θρηνεί τον αδόκητο χαμό του ποδοσφαιριστή του Συλλόγου μας, Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 31 ετών.
Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR εκφράζει την οδύνη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».
Ο επίσημος λογαριασμός της Premier League έσπευσε να συλλυπηθεί για τον πρόωρο χαμό του 31χρονου, ποστάροντας: “Είμαστε συντετριμμένοι για την απώλεια του Τζορτζ. Οι σκέψεις όλων στην Premier League είναι με την οικογένειά του και τους φίλους του σ’ αυτή την απίστευτα θλιβερή στιγμή”.
The Premier League is deeply saddened by the passing of former Sheffield United defender George Baldock. Our thoughts are with his family and friends at this incredibly sad time.
— Premier League (@premierleague) October 10, 2024
Ο τερματοφύλακας της Κρίσταλ Πάλας και της Αγγλίας Ντιν Χέντερσον έπαιξε μαζί με τον Μπάλντοκ στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.
Ανέβασε μια φωτογραφία των δυό τους στο Instagram με τη λεζάντα: «Συντετριμμένος που έμαθα τα νέα σήμερα. Ένας φίλος, σπουδαίος συμπαίκτης, σπουδαίος παίκτης και επίσης ένας σπουδαίος οικογενειάρχης. Στέλνω όλη μου την αγάπη σε όλη την οικογένεια. RIP αδερφέ».
View this post on Instagram
Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν δήλωσε: «Αν πεθάνει ένας νέος άνθρωπος είναι μια θλιβερή μέρα. Τη μια μέρα είσαι εδώ, την επόμενη έχεις φύγει. Βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του παίκτη, το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ποδοσφαιρική οικογένεια».
Ο Χάρι Μαγκουάιρ απέτισε φόρο τιμής στον Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Ελλάδα την Τετάρτη.
Ο 31χρονος είχε περισσότερες από 400 συμμετοχές στο αγγλικό ποδόσφαιρο και πέρασε επτά χρόνια με τις «Λεπίδες», κερδίζοντας δύο φορές την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, προτού ενταχθεί στην ελληνική ομάδα του Παναθηναϊκού αυτό το καλοκαίρι.Σε μια ανάρτηση στο Instagram, ο Mαγκουάιρ μοιράστηκε μια φωτογραφία του Μπάλντοκ με τη λεζάντα «RIP», συνοδευόμενη από ένα emoji ραγισμένης καρδιάς.
Τα αφιερώματα είναι αμέτρητα από όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου μετά τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ.
Terrible, tragic news as George Baldock has sadly passed away aged 31.
Baldock was playing for Panathinaikos in Greece after several years in England.
Rest in peace, George 💔🕊️ pic.twitter.com/AcleGwFpAF
— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) October 9, 2024
Ex-Premier League star George Baldock found dead aged 31https://t.co/1VwuwSkBv0 pic.twitter.com/qb6RMy9KL4
— The Sun Football ⚽ (@TheSunFootball) October 9, 2024
Rest in peace, George #Baldock pic.twitter.com/62WqFZWt8e
— Udinese Calcio (@Udinese_1896) October 10, 2024
Rest In Peace George Baldock ❤️ https://t.co/9QmDjNfoCk
— SleeperFootball (@SleeperFooty) October 9, 2024
Rest in peace George Baldock.
Absolutely heartbreaking news. Our thoughts go out to his family and friends. pic.twitter.com/VyM3tJ8Qwr
— Anfield Edition (@AnfieldEdition) October 9, 2024
Ο πρώην παίκτης της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ Σαμίρ Καράδερς έγραψε στο Instagram: «Αδελφέ, δεν ξέρω τι να πω, σε αγαπώ φίλε. Μου λείπεις. Ήσουν ο καλύτερός μου φίλος για χρόνια και χρόνια και ήμουν τόσο τυχερός που έζησα την ποδοσφαιρική μου καριέρα μαζί σου και έζησα μαζί σου. Ο κόσμος έχασε έναν καταπληκτικό άνθρωπο αλλά ξέρω ότι είσαι στον παράδεισο φίλε μου. Θα φυλάω κάθε ανάμνηση που έκανα μαζί σου, θα είσαι πάντα στην καρδιά μου»
Ο Τζέι Τζέι Ο΄Ντόνελ ήταν στην ακαδημία της MK Dons μαζί με τον Τζόρτζ Μπάλντοκ. Είπε: «Ο Τζορτζ Μπάλντοκ ήταν ένας από τους καλύτερους αθλητές της. Από το να παίζω δίπλα του ως νεαρό παιδί στην MK Dons, μέχρι το να παίζω εναντίον του χρόνια αργότερα όταν ήταν δανεικός στην Τάμγουορθ.
Ένα καλό παιδί που συνέχισε να κάνει πολύ καλή πορεία στο παιχνίδι. Είναι τόσο λυπηρό που έφυγε από τη ζωή τόσο νέος. RIP George Baldock.»
Πολύ πριν γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, ο αριστερός μπακ της Εθνικής Αγγλίας και της Τσέλσι Μπεν Τσίλγουελ, γνώρισε τον Μπάλντοκ καθώς μεγάλωναν στο Μπάκιγχαμσαϊρ.
«Από το να πηγαίνουμε μαζί στα μπαρ όταν ήμασταν νεότεροι στην MK, από να παίζουμε ο ένας με τον άλλον στην Premier League. Είμαι συντετριμμένος. Αναπαύσου εν ειρήνη φίλε».