Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καλούν τον κόσμο να πληρώσει κλήσεις που έχουν παραγραφεί!

0 σχόλια ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Αποκλειστικό του Νίκου Παρασκευά

Βροχηδόν φθάνουν εδώ και δυόμισι μήνες  στους πειραιώτες… ραβασάκια από τον προϊστάμενο του τμήματος εισπράξεων του Δήμου Πειραιά, που τους καλούν να σπεύσουν να πληρώσουν κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας για παραβάσεις του ΚΟΚ, από το 1998 και το 1999.

Βέβαια υπάρχουν και κλήσεις του 2000 και του 2001.Ολες δηλαδή έχουν συμπληρώσει εικοσαετία και … βάλε από τη στιγμή που κόπηκαν και κατά συνέπεια από τότε που καταλογίστηκαν τα ανάλογα πρόστιμα..

Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι πως τα…ραβασάκια καλούν τους παραλήπτες να εξοφλήσουν τις ,υποτιθέμενες ,οφειλές τους εντός 20 ημερών για να μην έχουν… συνέπειες, ενώ τονίζεται  ότι κατά την εξόφληση θα προστεθούν και οι προσαυξήσεις.

Δηλαδή δεν… βολεύονται με τα ποσά που αναγράφονται αλλά θέλουν να πάρουν και … έξτρα πρόστιμα 22 και 23 ετών!

Επειδή τα ειδοποιητήρια εστάλησαν σε πάνω από 30.000 πειραιώτες έχει δημιουργηθεί αναστάτωση στην κοινωνία της πόλης μέσα στις γιορτές, καθώς ο κόσμος έχει να πληρώσει εισφορές, δόσεις, τέλη κυκλοφορίας και φυσικά να ψωνίσει κάτι λόγω των ημερών με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιεσμένος και το νέο βάρος του φαίνεται δυσβάσταχτο.

Πολλοί είναι εκείνοι που έλεγαν πως οι κλήσεις δεν είναι σωστές και ζητούσαν αντίγραφα για να βεβαιωθούν, ενώ οι περισσότεροι θεωρούσαν ότι η όλη ιστορία είναι εκ του… πονηρού και… ξεθάφτηκε για να μαζέψει ο Δήμος χρήματα που τα είχε…ξεγράψει ,η  δεν τα είχε γράψει όταν έπρεπε και γι αυτό δεν τα είχε διεκδικήσει για δύο δεκαετίες.

Τελικά την λύση την έδωσε ο Συνήγορος του πολίτη, που με έγγραφο του προς τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου στις 30 Νοεμβρίου, αναφέρει ότι τα πρόστιμα μέχρι το 1999 δεν είναι απαιτητά, καθώς υπάρχουν σχετικές δικαστικές αποφάσεις αλλά και ερμηνευτικές εγκύκλιοι του υπουργείου εσωτερικών προς όλους τους Δήμους.

Εδώ γεννώνται δύο πολύ  σημαντικά ερωτήματα στα οποία θα πρέπει κάποιος να απαντήσει.

Κατ αρχάς αφού ο Συνήγορος λέει ότι υπάρχουν ερμηνευτικές εγκύκλιοι του υπουργείου προς όλους τους Δήμους, γιατί ο Δήμος Πειραιά δεν τις εφάρμοσε και έστειλε τα…ραβασάκια του 97 και του 98  με το απειλητικό περιεχόμενο που προαναφέραμε;

Έκανε…λάθος, δεν κατανόησε το περιεχόμενό τους ή μήπως δεν υπήρξαν εγκύκλιοι και ο Συνήγορος λέει ψέματα;

Και σε τελευταία ανάλυση γιατί όλοι ελαφρά τη καρδία σπεύδουν να χρεώνουν το μόνιμο υποζύγιο, τον πολίτη, χωρίς να ψάξουν καλά αν νομιμοποιούνται να του πάρουν χρήματα ή οχι; Γιατί κανένας δεν υπολογίζει τον κοσμάκη που υποφέρει με τα τόσα που τραβάει όλα αυτά τα χρόνια, και τον φορτώνουν με ο,τι βρουν, είτε πρέπει είτε δεν πρέπει;

Και γιατί θα πρέπει η κάθε οφειλή να … συνοδεύεται από απειλές δίκην προειδοποιήσεων, και δεν επιλέγεται μια πιο προσηνής διατύπωση ;Δεν καταλαβαίνουν οι αρμόδιοι πως έτσι δείχνουν μια αποστροφή στον κόσμο και τον τοποθετούν απριόρι απέναντί τους; Και το λέμε αυτό γιατί μεθαύριο από αυτόν τον κόσμο θα ζητήσουν ψήφο και θα έχουν την απαίτηση να έχει ξεχάσει…..

Και βέβαια αυτό δεν αφορά τον Δήμο Πειραιά η τουλάχιστον όχι μόνο τον Δήμο Πειραιά, δεδομένου ότι η σημερινή δημοτική αρχή έχει πιστωθεί με σοβαρές μειώσεις στα δημοτικά τέλη, με ανακουφιστικές ενέργειες και πρωτοβουλίες για τους ευάλωτους, με έργα αναβάθμισης στις υποβαθμισμένες γειτονιές κλπ. Είναι όμως ανάγκη όλα αυτά να … ξεθωριάζουν εξ αιτίας μιας ολιγωρία, μιας αβλεψίας η μιας λάθος διατύπωσης;

Και κάτι ακόμα. Εκείνοι που έσπευσαν να πληρώσουν τα πρόστιμα που δεν έπρεπε να καταβληθούν τι θα κάνουν; Γιατί δεν τους πήγε κάποιο παρόμοιο …ραβασάκι που να τους ενημερώνει ότι κακώς εισπράχθηκαν τα χρήματά τους και ότι θα τους επιστραφούν με κάποια συγκεκριμένη διαδικασία σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα;

Έχουν άδικο μετά αυτοί οι άνθρωποι να λένε ότι τους….έφαγαν τα λεφτά τους οι δήμοι;

Για να μην γίνονται λοιπόν δεύτερες σκέψεις από τους δημότες ,θα πρέπει να τους αποδοθούν αμέσως τα ποσά που εισπράχθηκαν, ως αχρεωστητως καταβληθεντα. Για να αποκατασταθεί η τάξη αλλά και για να αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ δημοτών και Τοπικής Αυτοδιοικησης.

Σχετικά Αρθρα

Ετικέτες: