Και αύριο αυξημένη επικινδυνότητα πυρκαγιών στην Αττική

Related posts

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην κατηγορία κινδύνου 4,  προβλέπεται για άυριο Τετάρτη σε τέσσερις περιφέρειες της χώρας.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), οι περιοχές που θα βρεθούν αντιμέτωπες με αυξημένη επικινδυνότητα είναι:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια)
  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Ικαρία)
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακάτων ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα από τις εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, τις Περιφέρειες και τους Δήμους ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. δεν πρεπει να πραγματοποιούνται σε ημέρες αυξημενου κινδύνου.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά .

Next Post

Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 365

Μ.Ε.Θ.Ε.