Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κ. Κατσαφάδος: 500 κρουαζιερόπλοια θα «δέσουν» το καλοκαίρι στον Πειραιά

0 σχόλια ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΛΙΑ

Η αύξηση της πληρότητας στα πλοία, τα σκάφη αναψυχής και τα κρουαζιερόπλοια, ήταν μερικά από τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και βουλευτής  Α’ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Κατσαφάδος, μιλώντας στη Λία Λάππα και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση»,  λίγες ώρες πριν τη συζήτηση στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο.

Αναφερόμενος στην αύξηση της πληρότητας των πλοίων στο 85% στα πλοία που έχουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες  στη γραμμή Χίου-Πειραιάς, ο υφυπουργός τόνισε μεταξύ άλλων ότι «από το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου δεν έχει παρατηρηθεί κάποιο πρόβλημα σχετικά με τον κορωνοιό και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, συγχαίροντας επιβάτες, ναυτικούς και λιμενικό για την πιστή τήρηση των μέτρων». Όπως είπε «αυτή η εξέλιξη βοηθάει στο να αυξήσουμε και το ποσοστό των επιβατών που θα μπορούν να ταξιδεύουν με τα πλοία».

Σχετικά με τα σκάφη αναψυχής -για τα οποία θα γίνει σήμερα συζήτηση στο υπουργικό Συμβούλιο- ο κ. Κατσαφάδος επεσήμανε ότι «τα τουριστικά σκάφη και η τουριστική – οικονομική δραστηριότητα μέσα από αυτό μπορούν να δημιουργήσουν μία παράλληλη τουριστική οικονομία. Προσπαθούμε να εκσυγχρονιστούμε με τις διεθνείς προοπτικές, ώστε να κάνουμε πιο εύκολη τη δουλειά όσων παρέχουν τα τουριστικά σκάφη αλλά και των τουριστών που θέλουν να επιλέξουν αυτό τον τρόπο διακοπών τους».

Σε ότι αφορά στην κρουαζιέρα, ο υφυπουργός ανέφερε ότι φέτος το καλοκαίρι μέσα σε αυτή την ιδιαίτερη περίοδο υπολογίζεται ότι θα γίνουν έως και 500 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Πειραιά. Όπως είπε, αυτές οι αφίξεις μαρτυρούν τον κομβικό ρόλο τον οποίο παίζει η Ελλάδα και ο Πειραιάς ακόμα και στην κρουαζιέρα στη Μεσόγειο.

Παράλληλα, ο κ. Κατσαφάδος, αναφερόμενος στην υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ, γνωστοποίησε ότι μετά από συντονισμένες προσπάθειες η COSCO πιθανότατα θα αναλάβει την αναθεώρηση της μελέτης για την υπογειοποίηση των γραμμών , προϋπολογισμού 600.000 ευρώ. Χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη τέτοιου είδους υποδομές για την προσέλκυση της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά και είπε ότι το έργο αυτό θα αποτελέσει διέξοδο των οχημάτων καθώς η πόλη δεν θα είναι πλέον χωρισμένη στα δύο.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, εντός του Ιουλίου θα ξεκινήσουν στον Πειραιά, τα επίσημα δρομολόγια του τραμ με συρμούς τελευταίας γενιάς. Όπως είπε, ο Δήμος προχωρά σε συνεργασία με τα υπουργεία Υποδομών και Πολιτισμού  στην υποστήλωση του κομματιού που έχει μείνει από το διατηρητέο κτίριο της Ομηρίδου Σκυλίτση και στο τέλος Ιουνίου θα γίνουν οι δοκιμαστικοί έλεγχοι. Επίσης τόνισε ότι το καλοκαίρι του 2022 θα ανοίξουν και οι τρεις σταθμοί του μετρό στη πόλη μας με αποτέλεσμα όλα τα μέσα σταθερής τροχιάς να έχουν στάσεις στον Πειραιά με σημαντικό όφελος στην οικονομία, το κυκλοφοριακό και το περιβάλλον.

 

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες:, , ,