Οι Μέρες Θάλασσας που είναι ο θεσμός που τα τελευταία 7 χρόνια τοποθετεί τον Πειραιά στην πρώτη σειρά του ενδιαφέροντος εντός και εκτός Ελλάδος με τα όσα εντυπωσιακά πράγματα γίνονται, φέτος θα έχουν ξεχωριστή λάμψη.
Γιατί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν θα διοργανωθεί διεθνής αγώνας μήκους και τριπλούν με συμμετοχή σημαντικών αθλητών, στο χώρο πίσω από το Δημοτικό Θέατρο. Εκεί θα δημιουργηθούν διάδρομοι και σκάμματα με τις προδιαγραφές που ισχύουν στους αγώνες που γίνονται σε στάδια και θα γίνει ένας κανονικός στίβος για τα δύο αθλήματα μέσα στην πόλη, όπως γίνεται και σε πολλές πόλεις του εξωτερικού κατά καιρούς. Όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος στο Δημοτικό συμβούλιο, ήδη ο ΣΕΓΑΣ έδωσε την έγκριση για την πραγματοποίηση του αγώνα και η έκπληξη θα είναι η παρουσία και φυσικά η συμμετοχή του παγκόσμιου πρωταθλητή μας και Ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου.
Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει αποδεχθεί την πρόταση του Δήμου Πειραιά και όπως όλα δείχνουν σε δυόμισι μήνες περίπου η πόλη μας θα φιλοξενήσει στο κέντρο της έναν εξαιρετικό διεθνή αγώνα με την συμμετοχή κορυφαίων αθλητών αλλά και του καλύτερου ίσως Έλληνα πρωταθλητή τα τελευταία χρόνια, του Μίλτου Τεντόγλου.
Νίκος Παρασκευάς