Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ι. Βουράκης: «Ο Πειραιάς είναι κοιτίδα αθλητισμού και πρωταθλητών» (audio)

0 σχόλια ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΛΟ

Το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη έστειλε μέσα από το αθλητικό μαγκαζίνο του Καναλιού Ένα 90,4 FM ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ του Δήμου Πειραιά, Ιωσήφ Βουράκης, ο οποίος μίλησε επίσης για τη λειτουργία των αθλητικών εγκαστάσεων του Οργανισμού την περίοδο της πανδημίας, αλλά και για τον μεγάλο στόχο της Δημοτικής Αρχής. Την κατασκευή και νέων αθλητικών υποδομών.
Διαβάστε αποσπάσματα της συνέντευξης του κ. Βουράκη, ο οποίος είπε:
Για την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη: «Ο Πειραιάς είναι κοιτίδα αθλητισμού, αθλητών και πρωταθλητών. Σήμερα (6/4) είναι μία ημέρα με παγκόσμια σημασία και μέσα από αυτή την καθιέρωση αποδυκνειέται και η σημαντικότητα του αθλητισμού. Η Παγκόσιμα Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη σημαίνει πως πέρα από σύμβολα, θρησκείες, εθνικότητες και νοοτροπίες βρίσκεται ο ίδιος ο αθλητισμός που σηματοδοτεί την ανθρώπινη ανάπτυξη και είναι ο βασικός λόγος που από αρχαιτάτων χρόνων οι λαοί ερχόντουσαν κοντά μέσω του αθλητισμού. Είτε η ανθρωπότητα αντιμετώπιζε πολέμους, είτε πανδημίες –όπως και τώρα- ο αθλητισμός ένωνε.
Ειδικά αυτές τις εποχές που ζούμε καταστάσεις πρωτόγνωρες εξαιτίας της Covid 19 πρέπει να περάσουμε ακόμη ένα μήνυμα, το οποίο καλό είναι να το ακούσουν όλοι. Οι κυβερνώντες, οι απλοί πολίτες και όλοι όσοι αποφασίζουν: Ο αθλητισμός πρέπει να παραμείνει ανοιχτός και «ζωντανός». Είναι ο μοναδικός τρόπος που συμβάλει στη διατήρηση της υγείας μας, δηλαδή της ίδιας της ύπαρξής μας.
Από μικρός θυμάμαι που μου έλεγαν: μπες στον αθλητισμό για να μην ασχοληθείς με άλλες κακές συνήθειες. Το ίδιο λέω κι εγώ τώρα στα παιδιά μου πως μέσα από τον αθλητισμό γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι, παιδαγωγούμαστε, γινόμαστε σωστοί και δίκαιοι και μαθαίνουμε να αγωνιζόμαστε.
Τέλος να προσθέσω πως από τους αρχαίους χρόνους μέχρι και σήμερα πόλεμος μόνο για αθλητικό γεγονός έχει σταματήσει. Οφείλουμε, λοιπόν, να τιμάμε τον αθλητισμό».
Για τον τρόπο λειτουργίας του ΟΠΑΝ εν μέσω πανδημίας: «Είμαι πάρα πολύ υπερήφανος που εδώ και ένα χρόνο έχουμε καταφέρει να βρίσκονται σε λειτουργία όλες οι αθλητικές δομές του Δήμου Πειραιά. Κολυμβητήριο, γήπεδα, το «Θεμιστόκλειο» και μάλιστα με άριστο τρόπο, αποσπώντας σχεδόν κάθε μήνα συγχαρητήρια από τη ΓΓΑ για τον τρόπο διαχείρισης και τήρησης των πρωτοκόλλων για την αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοϊού. Δεν έχουμε κρούσματα κορωνοϊού και αυτό σημαίνει πως ο έλεγχος που γίνεται και η συνέπεια στα πρωτόκολλά είναι απολύτως σωστά.
Βεβαίως και ζητάμε τη συνεργασία των δημοτών, ώστε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε έτσι. Τη Δευτέρα ανοίξαμε και το γήπεδο ποδοσφαίρου στα Καμίνια (Αμοργού), ενώ είχε προηγηθεί το άνοιγμα του γηπέδου στον Αγιο Διονύση. Αυτό έγινε γιατί πιστεύουμε πως είναι  λάθος να παραμένουν κλειστά τα γήπεδα. Και εξηγώ: ένα γήπεδο ποδοσφαίρου που απαγορεύεται η προπόνηση με μπάλα, μπορεί πολύ εύκολα με τη βοήθεια των δημοτών –των αθλούμενων δηλαδή- να μετατραπεί σε ένα γήπεδο στίβου. Να μπαίνουν μέσα τα παιδιά, να ξεδίνουν, να τρέχουν και να αθλούνται. Ηδη, τη Δευτέρα στα Καμίνια στις έξι και τέταρτο ήταν γεμάτο με δεκαπέντε παιδιά, τα οποία ήταν απολύτως συμορφωμένα με τις οδηγίες των γυμναστών μας, είχαν στείλει το SMS, έγινε η καταγραφή εισερχομένων, δεν έπαιξαν μπάλα, γυμνάστηκαν, μάζεψαν στο τέλος και τα σκουπίδια τους και αποχώρησαν για τα σπίτια τους. Αυτό ακριβώς ζητάμε από τους δημότες μας. Να είναι δίπλα μας, στην τεράστια προσπάθεια που κάνουμε, να καταλάβουν τους λόγους που απαγορεύεται η μπάλα ή να μπουν όλοι στο κολυμβητήριο και να καταλάβουν οι ομάδες τους λόγους που απαγορεύεται να μπουν στα αποδυτήρια. Και η πλειονότητα το έχει καταλάβει και τηρεί τα προβλεπόμενα. Να προσθέσω πως είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα να ανοίξουμε και τις υπόλοιπες αθλητικές μας υποδομές όταν επιτραπεί. Εχουμε επισκευάσει τα πάντα».
Για την κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων: «Ονειρό μου είναι να αφήσουμε προίκα στον ΟΠΑΝ νέες εγκαταστάσεις για όλα τα αθλήματα μεταξύ αυτών και για τον στίβο. Όμως θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι πως ο Πειραιάς έχει έλλειψη χώρων που μπορούν να γίνουν νέες ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις. Με την ευκαιρία να απευθύνω και ένα μήνυμα σε όλους. Οποιος γνωρίζει κάποια τοποθεσία και χώρο που να μπορεί να κατασκευαστεί γήπεδο μπάσκετ, κλειστό ή ανοιχτό, ή για ποδόσφαιρο να μας το πει και εμείς θα βρούμε τον τρόπο να το κάνουμε.  Ηδη προγραμματίσαμε και έχουμε τα σχέδια για να γίνει ένας κλειστός πολυχώρος αθλητισμού και μπάσκετ στα Καμίνια.
Είμαστε αποφασισμενοι να δημιουργήσουμε κοιτίδες αθλητισμού όπου μπορούμε. Να αναφέρω ως παράδειγμα το εξής. Για παραπάνω από ένα χρόνο έψαχνα να βρω έναν χώρο για να δημιουργήσουμε κλειστή αίθουσα γυμναστηρίου στο κέντρο του Πειραιά, που δεν είχε ποτέ. Ενάμιση χρόνο που είμαι πρόεδρος του ΟΠΑΝ, αναζητούσε αυτό τον χώρο. Είχαμε την τύχη τελικώς να βρούμε ένα κτίριο που να μας κάνει. Σε αυτό λοιπόν θα γίνει και δημοτικό γυμναστήριο και παράρτημα του μουσικού κέντρου και μουσικό εργαστήρι. Είναι ένα επταώροφο κτίριο, το οποίο το φτιάχνουμε, το εξοπλίζουμε και μόλις μας πουν  πως μπορούμε να το ανοίξουμε θα είμαστε έτοιμοι να το λειτουργήσουμε.
Αυτό είναι κάτι μικρό όμως για την καθημερινότητα των δημοτών μας, αλλά για το όραμα που έχει η Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης και εγώ, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε εγκαταστάσεις που όταν περάσουν τα χρόνια τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας θα λένε αυτό έγινε το 2022 και το άλλο το 2023.
Ο Πειραιάς αλλάζει. Εχουμε την τύχη να είμαστε πρωταγωνιστές αυτής της αλλαγής. Αν μπορέσουμε να φτιάξουμε και άλλα γήπεδα θα είναι μεγάλη επιτυχία».
Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη του προέδρου του ΟΠΑΝ του Δήμου Πειραιά στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα της εκπομπής «Πινελιές στα σπορ»:

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες:, , ,