Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η πολιτική βούληση Σαμαρά – Μητσοτάκη οδήγησε στην απόφαση για τη Χ.Α.

0 σχόλια ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

 

 

Συνέντευξη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη στο Κανάλι Ένα

Όλοι λένε σήμερα και εκφράζουν τον θαυμασμό τους επειδή η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση, αλλά κανείς δεν αναφέρει πως αν η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν είχε προβεί στην συνένωση των δικογραφιών δεν θα υπήρχε θέμα σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Αυτό τόνισε στο ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ και στην εκπομπή «ΞΥΠΝΗΣΤΕ», του Γιάννη Κεχαγιόγλου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι αυτή και μόνο η διενέργεια της τότε κυβέρνησης δείχνει ότι υπήρχε η πολιτική βούληση για να υπάρξει ριζική αντιμετώπιση του νεοναζισμού στην Ελλάδα.

Τότε, υπογράμμισε ο κ. Βορίδης, είχαμε δεχθεί και επικρίσεις σύμφωνα με τις οποίες η Χρυσή Αυγή είναι πολιτικό φαινόμενο και έπρεπε να αντιμετωπιστεί πολιτικά:

Με πρωτοβουλία λοιπόν της κυβέρνησης Σαμαρά μπήκαν οι βάσεις για να βγει η συγκεκριμένη απόφαση η οποία εξεδώθη επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη.  Διότι επί 4,5 χρόνια η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, έψαχνε να βρει αίθουσα για να γίνει η δίκη, έψαχνε να βρει δικαστές, ημερομηνίες κλπ.   Δηλαδή ακολούθησε μια τακτική, η οποία δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα.

Και ήρθε τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να επιταχύνει τις διαδικασίες και να γίνει δυνατή η έκδοση της απόφασης, της συγκεκριμένης απόφασης, η οποία αν δεν είχε προηγηθεί η συνένωση δικογραφιών επί Σαμαρά δεν θα είχε βγει με τη σημερινή της μορφή.

Όπως προκύπτει από τη συγχώνευση των δικογραφιών , συνέχισε ο κ. Βορίδης, για να κατοχυρωθεί η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης πρέπει να αποδειχθεί ότι η εγκληματική πράξη παραγγέλθηκε ιεραρχικά από τον αρχηγό της οργάνωσης-κόμματος και στη συνέχεια η πραγματοποίησή της από το εκτελεστικό όργανο.  Βεβαίως, θα έχει μεσολαβήσει ο υπαρχηγός, ο προϊστάμενος του εκτελεστικού οργάνου κλπ.   Έτσι, αποδεικνύεται ότι την κακουργηματική πράξη τη διέπραξε με εντολή του αρχηγού ολόκληρο το σύστημα του κόμματος.  Έτσι ακριβώς «δένεται» η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης για την Χρυσή Αυγή.

Και βέβαια, συνέχισε ο κ. Βορίδης, όλα αυτά προέκυψαν μέσα από τα στοιχεία των δυο δικογραφιών που συνενώθηκαν, για αυτό απεδείχθη ύπαρξη της κακουργηματικής οργάνωσης.

Μην ξεχνάμε, συνέχισε ο κ Βορίδης, ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με την αλλαγή του ποινικού κώδικα, μειώθηκαν οι προβλεπόμενες ποινές, οι οποίες επικρέμονται σήμερα επί των ηγετών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και τους παρέχεται το δικαίωμα να θέσουν και πάλι υποψηφιότητα σε οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία, δεδομένου ότι καταργήθηκε και η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων.

Και έρχεται σήμερα ο κ. Ραγκούσης να φέρει πρόταση νόμου για να ισχύει και πάλι η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων.   Αυτό όμως και να ψηφιστεί από την τωρινή βουλή θα ισχύει εφόσον τελεσιδικήσει  η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Σε περίπτωση δηλαδή που έχουμε προσφυγή στο Εφετείο ή στον Άρειο Πάγο, για όσα χρόνια απαιτηθούν για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, οι καταδικασθέντες για την εγκληματική οργάνωση θα μπορούν να μετέχουν κανονικά στις εκλογές.

Και βέβαια κατέληξε ο κ. Βορίδης δεν πιστεύω να υπάρχει κανένας που να νομίζει ότι η συγκεκριμένη απόφαση, την οποία όλοι χειροκροτήσαμε, είναι προϊόν του λαϊκού ξεσηκωμού έξω από το Δικαστικό Μέγαρο.  Οι αποφάσεις είναι προϊόν της διαδικασίας που ακολουθήθηκε, η οποία διαδικασία είχε μπει στο σωστό δρόμο από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου για να ολοκληρωθεί επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη.  Αυτή είναι η αλήθεια και όποιος δεν την βλέπει εθελοτυφλεί.

Σχετικά Αρθρα

Ετικέτες:, ,