Η κοινή συναυλία της Πέγκυς Ζήνα και του Χρήστου Νικολόπουλου την Τετάρτη 22 Ιουνίου στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, ήταν η αφορμή για μία συνέντευξη γεμάτη αλήθειες, αναμνήσεις, εικόνες και αρώματα μίας άλλης εποχής.
Ο Παναγιώτης Φύτρας συνάντησε τους δύο καλλιτέχνες, οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί του στιγμές της ζωής τους και της πορείας τους, που αποκαλύπτουν για πρώτη φορά αποκλειστικά στο Κανάλι Ένα 90,4 και στο web tv του σταθμού μας.
Η Πέγκυ Ζήνα μιλά μεταξύ άλλων, για τον καταλυτικό και μοιραίο ρόλο που έχει παίξει στη ζωή της ο Πειραιάς καθώς σπούδασε στην Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d’Arc, τις εφηβικές βόλτες της στους δρόμους του μεγάλου λιμανιού ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι ο Πειραιάς είναι η μοναδική πόλη που έχει μία περήφανη αλητεία με την έννοια των ελεύθερων ανθρώπων.
Ο μεγάλος λαϊκός συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος θυμάται τα πρώτα του φτωχικά χρόνια, αναπολεί και αφηγείται την πρώτη φορά που έπιασε μπουζούκι στα χέρια του, μιλά για τις συνεργασίες του με τον Μανώλη Χιώτη, τον Γιώργο Ζαμπέτα, τον Βασίλη Τσιτσάνη, για το σημερινό λαϊκό τραγούδι ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά πως η συνέντευξή του στο σταθμό μας, είναι σαν ένα μικρό βιβλίο που έγραψαν μαζί με τον Παναγιώτη Φύτρα.
Η ραδιοφωνική συνέντευξη με την Πέγκυ Ζήνα θα μεταδοθεί σήμερα Τρίτη 21 Ιουνίου στις 16.00 το απόγευμα ενώ με τον Χρήστο Νικολόπουλο αύριο, Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 16.00 το απόγευμα.
Ακολουθεί το video από τις συνεντεύξεις των δύο καλλιτεχνών: