Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιάννης Οικονόμου για μείωση της ανεργίας- εξελίξεις στην ουκρανική κρίση

0 σχόλια ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Στο πλαίσιο της πολύπλευρης ενεργητικής διπλωματίας που εφαρμόζει η κυβέρνηση ο πρωθυπουργός βρίσκεται σήμερα στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στην 6η Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Αφρικανικής Ένωσης», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ενημέρωσε επίσης για την επικείμενη συμμετοχή του πρωθυπουργού σε άτυπη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και αναφέρθηκε στη χθεσινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στο Βελιγράδι.

«Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τις άριστες σχέσεις Ελλάδας-Σερβίας και συζήτησαν τις προτεραιότητες σε όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων με έμφαση στην εξωτερική πολιτική και την οικονομία», τόνισε ο κ. Οικονόμου. Ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Σέρβο πρόεδρο για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο αλλά και την επιστροφή της Τουρκίας στην επιθετική ρητορική και τις προκλητικές ενέργειες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. Και επανέλαβε ότι η Αθήνα επιθυμεί να δει όλες τις πρωτεύουσες των δυτικών Βαλκανίων στην ενωμένη Ευρώπη με πρώτη φυσικά το Βελιγράδι.

Αύριο Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Μόναχο και θα λάβει μέρος στην ετήσια διάσκεψη για την Ασφάλεια.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη μείωση της ανεργίας, επισημαίνοντας πως αποτελεί ιδιαίτερα θετικό και αισιόδοξο στοιχείο που επιτυγχάνεται μέσω αποδοτικών πολιτικών της κυβέρνησης. Έκανε αναφορά στα στοιχεία από την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ σύμφωνα με τα οποία η ανεργία τον Δεκέμβριο του 2021 έπεσε στο 12,8% από 17,2 που ήταν το καλοκαίρι του 2019. Ξεπέρασε επίσης τα 4 εκατ. ο αριθμός των απασχολούμενων φθάνοντας στα 4.078.808 άτομα σημειώνοντας αύξηση κατά 188.872 ανθρώπους σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2020.

Επεσήμανε ότι «αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση. Είναι πολιτικές που φέρνουν νέες επενδύσεις με ρυθμούς που καθιστούν τη χώρα μας πρωταθλήτρια στον κόσμο, είναι η μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών είναι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα, είναι η εφαρμογή του προγράμματος για τη δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας, είναι τα προγράμματα του ΟΑΕΔ» που δημιούργησαν 50.000 νέες θέσεις εργασίας μέσα στην πανδημία, μέσα σε μόλις 18 μήνες. Είναι ταυτόχρονα το πρόγραμμα «πρώτο ένσημο» για νέους 18-29 ετών, ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στον ΕΦΚΑ επισημαίνοντας ότι εδώ και πολλά χρόνια συγκεντρώνει το 48% των παραπόνων για τον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη εκσυγχρονισμού του και επισημαίνοντας ότι ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει μια τολμηρή μεταρρύθμισή του.

Ακολούθως έκανε αναφορά στα μέτρα για την πανδημία και στις προσαρμογές που γίνονται με την απόφαση χαλάρωσής τους, από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου.

Κλείνοντας με αιχμή τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έκανε αναλυτικά μια αναφορά «με τεκμηρίωση και ψυχραιμία» όπως είπε για να δούμε πού βρισκόμαστε σε σχέση με το διεθνές περιβάλλον

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα

Ετικέτες:, , ,