Με πολλή μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για τον ψηφιακό εθισμό και εκφοβισμό, που διοργάνωσαν φορείς του Πειραιά με πρωτοβουλία της βουλευτού Δόμνας Μιχαηλίδου, στον Πειραϊκό Σύνδεσμο.
Στην ημερίδα μίλησαν έγκριτοι επιστήμονες, οι οποίοι ανέλυσαν πολύπλευρα τα δύο παραπάνω θέματα.
Ο στόχος της εκδήλωσης δεν ήταν άλλος από την ευαισθητοποίηση του κοινού. Μάλιστα, η εκδήλωση ήταν διαδραστική, καθώς το κοινό υπέβαλλε τα ερωτήματά του με το πέρας των ομιλιών.
Εκπροσωπώντας την Ελληνική Αστυνομία και τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, ο Αστυνόμος Α’, Χαράλαμπος Καρράς, παρουσίασε τις πτυχές του ψηφιακού εκφοβισμού, δίνοντας σημαντικά στοιχεία για το πού βρισκόμαστε ως χώρα σε σχέση με το φαινόμενο. Στάθηκε, παράλληλα, στο έργο της ΕΛ.ΑΣ., που προσπαθεί αδιάλειπτα να ενημερώσει τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα, για τα θέματα που αναλύθηκαν στην ημερίδα.
Μετά, ο κλινικός ψυχολόγος Δημήτρης Πετρούνιας, ανέλυσε από τη δική του σκοπιά για το πώς μπορεί να ενισχυθεί η ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών. «Κάνεις δεν γεννιέται ανθεκτικός, αλλά γίνεται. Είναι θέμα επιλογής», σημείωσε ο κ. Πετρούνιας στην ομιλία του.
Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο υπεύθυνος της γραμμής βοήθειας του κέντρου ασφαλούς διαδικτύου, Γιώργος Κορμάς. Έθιξε το ζήτημα του ψηφιακού εθισμού αλλά μίλησε και για την τεχνητή νοημοσύνη και την ανάγκη επαγρύπνησης των γονέων.
Τέλος, η τ. Υπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου -που λειτούργησε ως κινητήριος δύναμη για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης- μίλησε για τον ρόλο της πολιτείας σε σχέση με τον ψηφιακό εκφοβισμό και εθισμό, παραθέτοντας τις δράσεις της κυβέρνησης για την καταπολέμηση των φαινομένων που μαστίζουν τις νεαρές ηλικίες.
Τον συντονισμό της συζήτησης ανέλαβε η δημοσιογράφος, Βελίκα Καραβάλτσιου, ενώ όπως φαίνεται και στο φωτογραφικό υλικό που εξασφάλισε το Κανάλι Ένα 90. 4 η αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου ήταν κατάμεστη. Μεταξύ των παρόντων ήταν Αντιδήμαρχοι του Πειραιά αλλά και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.