Γέφυρα κατέρρευσε στη Βαλτιμόρη με πολλά θύματα και αγνοούμενους στον ποταμό

Related posts

Η γέφυρα Francis Scott Key Bridge στη Βαλτιμόρη, στην πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ, κατέρρευσε τα ξημερώματα όταν ένα φορτηγό πλοίο προσέκρουσε σε αυτή. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το περιστατικό αναζητώντας επτά ανθρώπους που έχουν πέσει στον ποταμό Πατάπσκο και υπολογίζοντας ότι ο αριθμός θυμάτων ειναι μεγάλος . Η κυκλοφορία στη γέφυρα έχει διακοπεί, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Μεταφορών του Μέριλαντ στο Χ. 

Η γέφυρα αποτελεί μέρος του αυτοκινητόδρομου Ι-95, του βασικού αυτοκινητόδρομου που διατρέχει την ανατολική ακτή των ΗΠΑ από τον βορρά ως τον νότο, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το δυστύχημα συνέβη γύρω στη 01:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα, 07:20 ώρα Ελλάδας) όταν ένα μεγάλο πλοίο προσέκρουσε στη μήκους 3 χιλιομέτρων γέφυρα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά και μέρος της γέφυρας να καταρρεύσει . Οχήματα έχουν πέσει στο νερό.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι στη 01:35 τα ξημερώματα η Αστυνομία της πόλης της Βαλτιμόρης ενημερώθηκε για τη μερική κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key Bridge και ότι εργάτες ενδέχεται να βρίσκονται στο νερό», δήλωσε η Νίκι Φενόι, εκπρόσωπος της Αστυνομίας της πόλης.
Ο ιστότοπος παρακολούθησης θαλάσσιων μεταφορών MarineTraffic έδειξε ότι ένα πλοίο που μεταφέρει εμπορευματοκιβώτια, το Dali με σημαία Σιγκαπούρης, είχε σταματήσει νωρίς σήμερα το πρωί κάτω από τη γέφυρα.
Next Post

Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 365

Μ.Ε.Θ.Ε.