115 μερίδες έτοιμου φαγητού πετάει στα σκουπίδια ένα μέσο νοικοκυριό τριών ατόμων τον χρόνο, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μέσω του πιλοτικού Food Waste App – της πρώτης εφαρμογής στην Ελλάδα για την σπατάλη των τροφίμων.
Σε μία καινοτόμα προσπάθεια καταγραφής δεδομένων που αφορούν στην σπατάλη τροφίμων σε συνεργασία με τον ΜΚΟ «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» και παράλληλα με την υποστήριξη του Πράσινου Ταμείου, δόθηκε η αφορμή για τη δημιουργία της πρώτης πλατφόρμας στην Ελλάδα, που καταγράφει την σπατάλη τροφίμων σε ένα νοικοκυριό, ξεφεύγοντας από την κλασική μέθοδο του έγχαρτου ημερολογίου.
«Ψωνίζουμε για 12 μήνες όμως στην πραγματικότητα τρώμε για 11», τόνισε στο Κανάλι Ένα 90,4 και τον Δημήτρη Καλογερόγιαννη, ο αναπληρωτής Καθηγητής Μάρκετινγκ του Πανεπιστημίου Πατρών, Προκόπιος Θεοδωρίδης