Με σοβαρότατες κατηγορίες οδηγείται στην δικαιοσύνη ο 53χρονος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στο Λιμνοχώρι Φλώρινας, στο οποίο δηλητηριάστηκαν από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα 14 άτομα με ένα εξ αυτών, έναν 55χρονο να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και οι γιατροί δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.
Με εγκεφαλικό οίδημα ο 55χρονος
Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης νοσηλεύεται o 55χρονος άντρας που εισέπνευσε μονοξείδιο του άνθρακα σε ξενοδοχείο σε περιοχή της Φλώρινας, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, έχοντας υποστεί εγκεφαλικό οίδημα και πνευμονία από εισρόφηση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία οι 9 νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο Φλώρινας έλαβαν ήδη εξιτήριο, ενώ άλλοι 4 νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας.
Υπενθυμίζεται ότι το ξενοδοχείου που έκανε εγκαίνια στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου, σφραγίστηκε και ανακλήθηκε η άδεια του ενώ του είχε επιβληθεί και πρόστιμο δέκα χιλιάδων ευρώ για σωρεία παρατυπιών.
Δύο πρόστιμα ύψους άνω των 10.000 ευρώ (2.024 +8.192) από τις 18/10/2024 επιβλήθηκαν από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (ΠΥΤ) Δυτικής Μακεδονίας μετά το περιστατικό με δηλητηριάσεις σε τουριστικό κατάλυμα στο Αμύνταιο και ενημερώθηκαν όλες οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.
Ειδικότερα επιβλήθηκαν:
α) πρόστιμο για αναληθή-ανακριβή στοιχεία κατά την υποβολή της γνωστοποίησης του τουριστικού καταλύματος,
β) πρόστιμο για μη υποβολή γνωστοποίησης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (παράνομη λειτουργία του κααστήματος).
Η ΠΥΤ είχε κοινοποιήσει αυτές τις αποφάσεις σε όλες τις αρμόδιες αρχές, ώστε να διασφαλιστεί η συμμόρφωση της επιχείρησης με τα νόμιμα πρότυπα.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, τα ξημερώματα της 27ης 10.2024 στο τουριστικό κατάλυμα του Λιμνοχωρίου Φλώρινας διαπιστώθηκε σύμφωνα με την διενέργεια προανάκρισης του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου, τραυματισμός ενοίκων με συμπτώματα δύσπνοιας, ναυτίας και ζαλάδες από εισπνοή τοξικού αερίου εντός του τουριστικού καταλύματος.
Στις 27.10.2024 η Προϊσταμένη της ΠΥΤ Δυτικής Μακεδονίας εξέδωσε απόφαση διακοπής της λειτουργίας του τουριστικού καταλύματος, ενημερώνοντας όλες τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.
Το Υπουργείο Τουρισμού υπογραμμίζει ότι θα ακολουθήσουν όλες οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες για την επιβολή τυχόν περαιτέρω διοικητικών κυρώσεων.
Επισημαίνει την απόλυτη προτεραιότητά του για την ασφάλεια και υγεία των επισκεπτών συνεχίζοντας τη διενέργεια αυστηρών ελέγχων.
Α.Δ.

























































