Η πρωταθλήτρια της Bundesliga Μπάγερ Λεβερκούζεν, κάνει απόψε το προτελευταίο βήμα προς το… αήττητο τρεμπλ, καθώς αντιμετωπίζει την Αταλάντα στον τελικό του Europa League.
Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο, έμεινε αήττητη στην πορεία της προς την κατάκτηση του τίτλου της Bundesliga με συγκλονιστικό τρόπο, 17 βαθμούς μακριά από τη δεύτερη Στουτγάρδη, και είναι πλέον 51 αγώνες χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις. Βρίσκεται στο μεταίχμιο να γράψει μία συγκλονιστική σελίδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου με αυτόν τον ευρωπαϊκό τελικό στο Δουβλίνο και στη συνέχεια τον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας με τη Καϊζερσλάουτερν τρεις ημέρες αργότερα, να αποτελούν τα τελευταία εμπόδια για την κατάκτηση και των τριών τροπαίων, χωρίς ούτε μία ήττα.
Η Αταλάντα, εν τω μεταξύ, έφτασε στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας της, νικώντας τη Μαρσέιγ στα ημιτελικά και έχοντας αποκλείσει νωρίτερα τη Λίβερπουλ. Η ομάδα του Μπέργαμο έχει να κατακτήσει τρόπαιο από το 1963 και είχε ήδη την ευκαιρία να δώσει τέλος σε αυτή τη μακρά αναμονή αυτή τη σεζόν, αλλά ηττήθηκε 1-0 από τη Γιουβέντους στον τελικό του Coppa Italia την περασμένη εβδομάδα.
Bayer Leverkusen look to take a step closer to an invincible treble.
Atalanta trying to win their first-ever European trophy.
Can’t wait for the Europa League final 🍿 pic.twitter.com/bWAJQYXgIk
— B/R Football (@brfootball) May 21, 2024
ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Η Αταλάντα δεν υπολογίζει στον αρχηγό Μάρτεν ντε Ρον για τον τελικό. Ο πρώην αμυντικός της Άρσεναλ Σιντ Κολάσινατς έχει χάσει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες με τραυματισμό στον μηρό, γεγονός που τον καθιστά αμφίβολο για τον τελικό μαζί με τον Εμίλ Χολμ.
Όσον αφορά τη Λεβερκούζεν, ο MVP της Bundesliga, Φλόριαν Βιρτζ (11 γκολ και 12 ασίστ στο πρωτάθλημα), αγωνίζεται με πρόβλημα στον μηρό, αλλά ήταν αρκετά καλά ώστε να παίξει στα τελευταία 30 λεπτά εναντίον της Άουγκσμπουργκ το Σάββατο, οπότε είναι υποψήφιος για να παίξει βασικός στο Δουβλίνο.
ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ
Με χωρητικότητα άνω των 50.000 θέσεων, η «Dublin Arena» είναι η έδρα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και της ιρλανδικής ομάδας ράγκμπι. Το γήπεδο άνοιξε για πρώτη φορά το 2010 και θα φιλοξενήσει για δεύτερη φορά τελικό του UEFA Europa League, αφού είχε φιλοξενήσει τον τελικό του 2011 μεταξύ της Πόρτο και της Μπράγκα, όταν ο Ρανταμέλ Φαλκάο πέτυχε το μοναδικό γκολ και οι «δράκοι» πήραν το τρόπαιο.
ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
Αταλάντα: Μούσο-Τζιμσίτι, Χίεν,Κολάσινατς-Τζαπακόστα, Έντερσον, Πάσαλιτς, Ρουτζέρι-Κοοπμάινερς-Ντε Κατελαέρε, Σκαμάρκα
Μπάγερ Λεβερκούζεν: Κόβαρ-Ταπσόμπα,Τα,Ινσαπιέ-Φριμπόνγκ,Τσάκα, Άντριτς, Γκριμάλντο-Αντλί,Βιρτζ-Σικ