Τεράστια ανατροπή για τον Ολυμπιακό ο οποίος από το -14 (52-38 στο 27΄) «απέδρασε» από το Βελιγράδι και με ρεκόρ 20-12 παραμένει στην πέμπτη θέση και είναι ζωντανός για την τετράδας και το πλεονεκτήμα της έδρας στα πλέι οφ της Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 74-69 της Παρτιζάν, για την 32η αγωνιστική, υποχρεώνοντας την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στην 18η ήττα της, που αυτή τη στιγμή είναι εκτός δεκάδας και play in. Κι όλα αυτά με κόντρα διαιτησία!
Πολυτιμότερος παίκτης, σ’ αυτό το τόσο σημαντικό «διπλό» για τους Πειραιώτες, ο Νάιτζελ-Ουίλιαμς Γκος, με 17 πόντους, 5 κλεψίματα, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, στην καλύτερη βραδιά του με την ερυθρόλευκη φανέλα.
Μεγάλο ματς κι από τον κοουτς Μπαρτζώκα με κίνηση «κλειδί», να περάσει στο «4» τον αρχηγό του Ολυμπιακού, Κώστα Παπανικολάου (13π.) σε μια βραδιά που ο Άλεκ Πίτερς (3π. Με 0/3 τρίποντα) δεν τραβούσε… Το χαμηλό σχήμα έκανε πιο κινητικούς τους παίκτες της ομάδας του Πειραιά στην άμυνα και στις αλλαγές, με αποτέλεσμα να έρθουν τα διαδοχικά κλεψίματα. Διψήφιοι ήταν και οι Τόμας Ουόκαπ (11π.) και Αϊζέια Κέινααν (10π.).
Ο φιναλίστ της Euroleague τις δύο τελευταίες χρονιές παραμένει στο κλαμπ των υποψήφιων για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Έφτασε το 20-12 και τώρα θέλει δύο νίκες ακόμη, με Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι και με Φενερμπαχτσέ μέσα στο ΣΕΦ στην 34η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου.
Η Παρτιζάν, σ΄ ένα ματς “ sold-out” ήδη από την περασμένη ομάδα, δεν τα κατάφερε και υποχώρησε στο 14-18. Με 19 πόντους ο Κέβιν Πάντερ ήταν ο κορυφαίος παίκτης των Σέρβων, 14 ο Καμίνσκι, 13 ο Καμπόκλο και 12 ο Ντοζίερ.
Στη “ Stark Arena” ταξίδεψε μόνος του ο Νίκολα Μιλουτίνοβ για να βρεθεί στο πλευρό των συμπαικτών του. Ο Σέρβος σέντερ του Ολυμπιακού θα προσπαθήσει να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα την ερχόμενη Πέμπτη (4/4, 20:00). Εκτός ήταν για τον Ολυμπιακό και ο έτερος Σέρβος σέντερ του, Φιλίπ Πετρούσεβ.
Τα δεκάλεπτα: 22-17, 40-32, 59-46, 69-74
ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Ομπράντοβιτς): Αβράμοβιτς, Κοπρίβιτσα, Πάντερ 19 (5ασ.), Σμαϊλάγκιτς 3, Νάναλι, Τριφούνοβιτς, Ντόζιερ 12 (9ρ., 4ασ., 3κλ.), Πονίτκα 8 (7ρ.), Καμίνσκι 14 (8ρ., 5ασ.), Καμπόκλο 13 (8ρ.).
Ομαδικά στατιστικά: 21/38 δίποντα, 5/24 τρίποντα, 12/15 βολές, 39 ριμπάουντ (21-18), 16 ασίστ, 4 κλεψίματα, 17 λάθη, 2 κοψίματα
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 11 (3ασ.), Ουίλιαμς-Γκος 17 (3ασ., 5κλ.), Ράιτ 6, Κάνααν 10, Λαρεντζάκης 3, Φαλ 7, Παπανικολάου 13, Πίτερς 3, Σίκμα, Μακ Κίσικ 4.
Ομαδικά στατιστικά: 19/31 δίποντα, 6/20 τρίποντα, 18/22 βολές, 26 ριμπάουντ (21-5), 11 ασίστ, 10 κλεψίματα, 12 λάθη, 2 κοψίματα