Βρισκόμαστε στα τέλη Ιουνίου, η θερμοκρασία ανεβαίνει και μαζί της ανεβαίνουν και οι ρυθμοί στον σχεδιασμό του Εθνικού για τη νέα σεζόν στη Γ’ Εθνική!
Οι πρώτες κινήσεις έγιναν. Το ρόστερ χτίζεται σταδιακά, όμως σε αυτή τη φάση, η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω είναι μια εικόνα συνέχειας με «πινελιές» ανανέωσης.
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το μέχρι τώρα ρόστερ του Εθνικού…
Συγκεκριμένα, 14 ποδοσφαιριστές από το περσινό ρόστερ παραμένουν. Μία περσινή ομάδα που, ας μην το ξεχνάμε, δεν κατάφερε να φτάσει στον στόχο της ανόδου, παρότι το προσπάθησε μέχρι τέλους. Ήταν μια χρονιά που άφησε, όπως και να το κάνεις, μία πικρή γεύση.
Βέβαια το γεγονός ότι παραμένει ο βασικός κορμός, μπορεί να εκληφθεί και ως ψήφος εμπιστοσύνης σε παίκτες που γνωρίζουν το περιβάλλον, τη φανέλα και το βάρος της. Από την άλλη όμως, ο Εθνικός χρειάζεται άμεσα ένεση φρεσκάδας.
Και το λέμε αυτό με βάση τις υποχρεωτικές απαιτήσεις της κατηγορίας: Σύμφωνα με τους κανονισμούς, κάθε ομάδα πρέπει να έχει αρκετούς ποδοσφαιριστές γεννημένους το 2007 (δυο στο αρχικό σχήμα). Αυτό τι σημαίνει; ότι στο ρόστερ σου πρέπει να έχεις τουλάχιστον 6 πιτσιρικάδες.
Μέχρι στιγμής, υπάρχει μόλις ένας: ο Νίκος Κουτσουδάκης. Αυτό σημαίνει πως η ομάδα οφείλει να κινηθεί άμεσα για τουλάχιστον πέντε ακόμη νεαρούς και μάλιστα με αγωνιστική προοπτική, όχι απλώς για να συμπληρωθούν νούμερα.
Από εκεί και πέρα, οι ανάγκες δεν περιορίζονται στο ηλικιακό. Ο Εθνικός χρειάζεται μεταγραφικά να κινηθεί με στόχευση και ταχύτητα για: 4-5 ποδοσφαιριστές από το «πάνω ράφι», που θα κάνουν πραγματική διαφορά, 2 τερματοφύλακες, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ο Κούμπουλα και φυσικά, σαφείς απαντήσεις για το γηπεδικό, που μέχρι τώρα παραμένει στα… σιωπηλά. (Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό το που θα αγωνίζεται η ομάδα την ερχόμενη σεζόν και αυτό δεν είναι μία λεπτομέρεια).
Σίγουρα χρόνος υπάρχει, αλλά όχι άπλετος. Ο Εθνικός οφείλει να εκμεταλλευτεί κάθε ημέρα που περνά, όχι απλώς για να συμπληρώσει το ρόστερ, αλλά για να φτιάξει ένα δυνατό σύνολο που θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που υπάρχουν και εφέτος γύρω από την ομάδα.
@ Όπως και πέρσι, έτσι και εφέτος, το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα πραγματοποιηθεί εκτός λεκανοπεδίου, σε μέρος που θα προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες για σκληρή δουλειά.