Για έναν αγνοούμενο Φιλιππινέζο μηχανικό από την επίθεση που δέχτηκε χθες, Τετάρτη 12/06 το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο Tutor σημαίας Λιβερίας στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, κάνει λόγο η ΕΡΤ.
Σε επικοινωνία του CNN Greece με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, επιβεβαιώνουν ότι το πλοίο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και εισροή νερού στο μηχανοστάσιό του μετά την επίθεση.
Επισημαίνουν, ωστόσο, ότι στο πλοίο δεν επιβαίνουν Έλληνες ναυτικοί, και πως έως αυτή τη στιγμή δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.
Την ίδια ώρα, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) κάνει λόγο για έναν νεκρό ναυτεργάτη από την επίθεση.
Όπως έχει γίνει γνωστό, το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο Tutor δέχτηκε δύο χτυπήματα από αέρος και θαλάσσης, στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας με αποτέλεσμα να υπάρχει εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο του.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η επίθεση από αέρος έγινε από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Επιπλέον, σύμφωνα με τις πληροφορίες το σημείο στο οποίο συνέβη η επίθεση είναι εκτός περιοχής ευθύνης της επιχείρησης «Ασπίδες».