Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα η Ελληνική Αστυνομία για τη διπλή ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας που έγινε πριν από 11 ημέρες, στις 5 Οκτωβρίου 2025, στο κάμπινγκ της Φοινικούντας στη Μεσσηνία.
Η πολύκροτη υπόθεση εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Συνελήφθησαν, κατόπιν σχετικών ενταλμάτων σύλληψης, δύο 22χρονοι Έλληνες, που κατηγορούνται ως φυσικός και ηθικός αυτουργός, αντίστοιχα.
Το χρονικό της υπόθεσης, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, βραδινή ώρα της 5ης Οκτωβρίου 2025, άγνωστος δράστης μετέβη σε χώρο υποδοχής κάμπινγκ, όπου με χρήση πυροβόλου όπλου τραυμάτισε θανάσιμα τον ιδιοκτήτη. Στον χώρο βρίσκονταν ακόμη δύο άτομα, που προσπάθησαν να διαφύγουν, ωστόσο δέχθηκαν επίσης πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να τραυματιστεί ομοίως θανάσιμα. Στη συνέχεια ο δράστης τράπηκε σε φυγή, χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτα.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά της Ζωής και της Προσωπικής Ελευθερίας, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ζωής και Ιδιοκτησίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καλαμάτας και το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου, καθώς και από την αξιοποίηση πληροφοριακών και προανακριτικών στοιχείων, διακριβώθηκε η εμπλοκή στην υπόθεση δύο δραστών, ενώ παράλληλα χαρτογραφήθηκε πλήρως η διαδρομή που ακολούθησαν.




















































