Το νέο βιβλίο του μάγειρα Ιάκωβου Απέργη με τίτλο «Συνταγολόγιο» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καλέντης και απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους που έχουν δυσκολία στη μάσηση και την κατάποση της τροφής.
Στο βιβλίο παρουσιάζονται κυρίως πολτοποιημένες συνταγές αγαπημένων πιάτων χωρίς αυτά να χάνουν τη γεύση και τα θρεπτικά τους συστατικά.
Αφορμή για τη συγγραφή του « Συνταγολογίου» αποτέλεσε περιστατικό καρκίνου του τραχήλου στο φιλικό περιβάλλον του συγγραφέα. Ωστόσο, τα προτεινόμενα πιάτα δεν είναι μονάχα για ασθενείς.
«Στόχος δεν είναι ο εντυπωσιασμός αλλά η ουσία. Το φαγητό δεν πρέπει να είναι για λίγους αλλά για όλους», τόνισε στο Κανάλι Ένα 90,4 και τον Δημήτρη Καλογερόγιαννη ο σεφ-συγγραφέας του βιβλίου Ιάκωβος Απέργης.