Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εγκαινιάστηκε το βιοκλιματικό πάρκο αναψυχής στις πρώην γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού

0 σχόλια ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Επιμέλεια Αθηνά Δαβαρία

Τα εγκαίνια του εμβληματικού βιοκλιματικού πάρκου αναψυχής σε χώρο των πρώην γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, στη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη, πραγματοποιήθηκαν χθες παρουσία πλήθος κόσμου.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής με προϋπολογισμό 4.590.000,00 ευρώ. Για την ανέγερσή του αξιοποιήθηκαν ψυχρά υλικά και μέθοδοι φιλικοί προς το περιβάλλον. Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης κατά την διάρκεια των εγκαινίων επισήμανε ότι έργα όπως το συγκεκριμένο συμβάλλουν, όχι μόνο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, αλλά και στην ουσιαστική αναβάθμιση μιας περιοχής, η οποία για χρόνια διεκδικούσε το αυτονόητο.

«Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου και Δευτέρου Βαθμού, αλλάζουμε όλοι μαζί την Αττική μας. Δημιουργούμε ένα καλύτερο και ποιοτικότερο μέλλον για τις νέες γενιές. Σήμερα εγκαινιάζουμε ένα βιοκλιματικό πάρκο σε ένα σημείο το οποίο για χρόνια η τοπική  κοινωνία και οι δημοτικές αρχές δικαίως διεκδικούσαν για τους πολίτες τους. Σήμερα δεν επιστρέφουμε απλά στους πολίτες του Κορυδαλλού ένα κομμάτι γης που απελευθερώθηκε από τις φυλακές μετά από πολυετείς αγώνες, αλλά παραδίδουμε στις επόμενες γενιές ένα σύγχρονο βιοκλιματικό πάρκο. Θέλω να συγχαρώ το δήμαρχο, ο οποίος μαζί με τις υπηρεσίες του και τη στενή συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας κατάφεραν να υλοποιηθεί αυτό το έργο. Ένα έργο που για να γίνει μπήκαν οι βάσεις το 2011, ενώ το 2018 υπεγράφη η σχετική απόφαση. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η ολοκλήρωση του πραγματοποιείται κατά την περίοδο της θητείας μου και είμαι βέβαιος ότι αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα για την οριστική απομάκρυνση των φυλακών από την πόλη του Κορυδαλλού. Ενωμένοι όλοι μαζί Δήμος Περιφέρεια και Τοπική Κοινωνία θα προχωρήσουμε με σταθερά βήματα στην υλοποίηση αυτού του στόχου. Η δημιουργία αυτού του βιοκλιματικού πάρκου αποδεικνύει έμπρακτα αυτά που μπορούμε να πετύχουμε όταν συνεργαζόμαστε στενά και δημιουργικά δήμος περιφέρεια και κεντρική διοίκηση. Θέλω να ευχαριστήσω και τις προηγούμενες διοικητικές αρχές της  Περιφέρειας, όπως την κ. Δούρου και τον κ. Σγουρό οι οποίοι με τις ενέργειες τους βοήθησαν στα πρώτα βήματα για να γίνει το πάρκο, το οποίο με δικές μας ενέργειες εξασφαλίστηκαν τα χρήματα και έγινε πραγματικότητα . Όλοι μαζί εργαζόμαστε για να αλλάξουμε το σήμερα και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τι επόμενες γενιές» τόνισε ο κ. Πατούλης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς ευχαρίστησε εκείνους που συνέβαλαν στην υλοποίηση του και αφού υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή της Περιφέρειας Αττικής,  επισήμανε ότι πρόκειται για ένα έργο που «αλλάζει το ανάγλυφο της πόλης και αποτελεί μια κατάκτηση που δικαιώνει αγώνες ετών, ανοίγοντας νέους ορίζοντες».

Το έργο περιλαμβάνει:

  • Μία υδάτινη κατασκευή συνολικής επιφάνειας περίπου 1.500 τ.μ.
  • Ένα υπόγειο αντλιοστάσιο για την διαχείριση του νερού της υδάτινης κατασκευής.
  • Ένα γήπεδο 5Χ5.
  • Πεζόδρομους  που θα διέρχονται μέσα από τον χώρο και πάνω από την υδάτινη κατασκευή καθώς και χώρους συνάθροισης.
  • Δύο μεγάλες παιδικές χαρές για διαφορετικές ηλικίες εκάστη και φιλικές προς χρήση για ΑμεΑ.
  • Μια μεγάλη μεταλλική κατασκευή με εφελκυόμενη τέντα πάνω από ένα χώρο συνάθροισης.

Ξύλινες κατασκευές (πέργκολες) πάνω στην υδάτινη κατασκευή και παραπλεύρως του γηπέδου 5Χ5. Στον περιβάλλοντα των κατασκευών χώρο έχουν εγκατασταθεί σε διάφορα σημεία χλοοτάπητας και έχουν φυτευτεί  ένας πολύ μεγάλος αριθμός φυτών, θάμνων και δένδρων.

Στην εκδήλωση τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη υποδέχθηκε η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Σ. Αντωνάκου, ενώ παρόντες ήταν οι Βουλευτές Δ. Μαρκόπουλος, Γ. Τραγάκης, Μ. Κασιμάτη,  Γ. Ραγκούσης, Τρ. Αλεξιάδης, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής, οι δήμαρχοι Νίκαιας Αγίου Ιωάννη Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης, Αγίας Βαρβάρας Λ. Μίχος, Αιγάλεω Γ. Γκίκας, Περάματος Γ. Λαγουδάκης, η Επικεφαλής της Παράταξης Δύναμη Ζωής Ρ. Δούρου, τον Επικεφαλής του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Γ. Σγουρό εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γ. Κατσικάρης, οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Ν. Παπαγεωργίου, Σ. Βοϊδονικόλας, Σ. Μελάς, Ευγ. Μπαρμπαγιάννη, ο Επικεφαλής του Πράσινου Κινήματος και Αντιπ.  ΕΔΣΝΑ Ν. Παπαδάκης, πρώην αντιπεριφερειάρχες, πρώην δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, κ.α.

Σχετικά Αρθρα

Ετικέτες:, ,