Εγκαινιάστηκε, στο πλαίσιο του 2ου Piraeus food festival, το γαστρονομικό event «Πειραιώς Γεύσεις», στο μαγευτικό Μικρολίμανο το απόγευμα της Παρασκευής.
Καταξιωμένοι Σεφ, όπως ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Χριστόφορος Πέσκιας, μαγείρεψαν ζωντανά στο κοινό, με βάση τα θαλασσινά που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κουζίνας του Πειραιά.
Το κοινό, που έδωσε μαζικά το «παρών» στην εκδήλωση, ενθουσιάστηκε με τις δημιουργίες των Ελλήνων σεφ. Το ίδιο και οι επίσημοι που βρέθηκαν στο Μικρολίμανο και την τελετή των εγκαινίων., όπως ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ Λεωνίδας Ραπτάκης, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Ο βουλευτής Γιώργος Βρεττάκος, εκπρόσωποι πρεσβειών στη χώρα μας, η Αντιπεριφερειάρχες Σταυρούλα Αντωνάκου και Σταύρος Βοϊδονικόλας, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Μώραλης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «ο Πειραιάς για πολλά χρόνια ήταν ένα πέρασμα, για να πάει κανείς στην Αθήνα. Εμείς είχαμε ένα πλάνο από το 2014 να αλλάξουμε αυτή την εικόνα. Μετά 10 χρόνια το καταφέραμε. Η πόλη μας έγινε home port και σημαντικά πιο εξωστρεφής, με φεστιβάλ όπως αυτό».
Την παρουσίαση του «Πειραιώς γεύσεις» ανέλαβε η δημοσιογράφος Μπάγια Αντωνοπούλου.
Ρεπορτάζ – φωτογραφίες: Σ. Πεϊμανίδης.