Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έχασε έδαφος η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΛΜΕ Πειραιά

0 σχόλια ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Τα λάθη, τις εμμονές και τις αδικίες κατά συναδέλφων τους για τις οποίες τους κατήγγειλαν οι ίδιοι και αντιμετωπίζουν ήδη δικαστικές διαδικασίες, φαίνεται ότι πλήρωσαν οι εκπαιδευτικοί που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές που έγιναν πριν ενάμιση μήνα περίπου για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην ΕΛΜΕ Πειραιά.

Συγκεκριμένα, από 185 ψήφους που είχε πάρει ο συνδυασμός τους (ΣΥΝΕΚ )πριν έναν χρόνο, τώρα έπεσαν στις 133 και φυσικά έχασαν μια έδρα και από τις δύο που είχαν μόλις και  μετά βίας κράτησαν τη μια. Αντίθετα η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, που πρόσκειται στο ΚΚΕ, αύξησε την δύναμη της και πήρε 4 έδρες, η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής και η ΔΑΚΕ διατήρησαν τη δύναμή τους και πήραν από 2 έδρες ενώ η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών δεν έβγαλε έδρα.

Η εξέλιξη αυτή έχει δημιουργήσει προβληματισμό στα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην τοπική κοινωνία, που υποστηρίζουν ότι είναι αδιανόητο να λένε ότι θα διεκδικήσουν την εξουσία στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές και να χάνουν έδρες και σημαντικό μέρος της δύναμης τους στα συνδικάτα και μάλιστα εκείνα των εκπαιδευτικών που παραδοσιακά κατέγραφαν υψηλά ποσοστά.

Νίκος Παρασκευάς

Σχετικά Αρθρα

Ετικέτες:, ,