Την αισιοδοξία της για την εκλογή της ως πρόεδρου της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέφρασε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζενμπεργκ μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4 και τον Χαρη Παυλίδη.
Όπως είπε χαρακτηριστικά “ είναι τιμή για την Ελλάδα η προεδρία μιας τέτοιας σημαντικής επιτροπής, ώστε να μπορέσουμε να συμβάλλουμε πραγματικά προς όφελος της βελτίωσης της καθημερινότητας των ευρωπαίων πολιτών . Αυτος είναι ο ρόλος μας αυτή είναι και η αποστολή μας “.
Σε ερώτηση αναφορικά με την αναρτηση του Νικου Πλακιά (σ.σ. του πατέρα που έχασε τα δίδυμα κορίτσια του και την ανιψιά του στο σιδηροδρομικό δυστημα των Τεμπων) περι συγκάλυψης, η κα Βοζενμπεργκ τόνισε ότι στο πλαίσιο των καθηκόντων της, η απάντηση θα είναι ευρωπαϊκή και σε καμία περίπτωση δεν υπαρχουν σκοπιμοτητες και συγκαλύψεις .
Αναφερόμενη στην ετήσια έκθεση της Ευρωπαικης Επιτροπής για το Κράτος Δικαίου, η κυρία Βόζενμπεργκ υπογράμμισε ότι ήταν μια δικαίωση για την χώρα μας καθως η έκθεση αναγνωρίζει ότι υπάρχει πλήρης συμμόρφωση σε όλες τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.