Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δρόμοι-τανάλιες πνίγουν τον Πειραιά

0 σχόλια ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Του Νίκου Παρασκευά

Αφόρητη είναι η κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στον Πειραιά, όπου χιλιάδες οδηγοί κυριολεκτικά…μαρτυράνε μέχρι να φθάσουν στη δουλειά τους .Ιδιαίτερα  όσοι κατευθύνονται προς Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Πέραμα η έρχονται από εκεί προς το κέντρο, η  θέλουν να κατευθυνθούν προς Τζάνειο, Μεταξά, Φάληρο κλπ τραβούν των παθών τους τον τάραχο….

Η αιτία του…κακού είναι  τα έργα που γίνονται σε δύο δρόμους, την Τσαμαδού  που είναι από τους κεντρικότερους δρόμους του Πειραιά  και την λεωφόρο Δημοκρατίας που είναι ο μοναδικός δρόμος που συνδέει τον Πειραιά με το Πέραμα. Αυτή την εποχή γίνονται έργα και στους δύο δρόμους. Ο ένας έχει κλείσει εντελώς στο τμήμα που βρίσκεται μεταξύ Εθνικής Αντιστάσεως και Ηρώων Πολυτεχνείου και ο άλλος έχει μόνο μια λωρίδα ανοιχτή στο ύψος της Ιχθυόσκαλας, γιατί γίνονται έργα υπόγειας οδικής σύνδεσης από το ΣΕΜΠΟ στον σταθμό logistics στο Σχιστό.

Το έργο αυτό προβλέπεται από την συμφωνία παραχώρησης του λιμανιού του Πειραιά στην Cosco και εντάσσεται στα υποχρεωτικά που πρέπει  να εκτελέσει η κινεζική εταιρεία. Η έναρξη των έργων όμως αυτή την περίοδο που λόγω των υψηλών θερμοκρασιών έρχεται πολύς κόσμος στον Πειραιά  και επιπλέον  λόγω των Ημερών Θάλασσας η πόλη γνώρισε…μεγάλες πιένες δημιούργησε αφόρητες καταστάσεις και η ταλαιπωρία  του κόσμου έφθασε στο…κόκκινο. Επιπλέον όσοι θέλησαν  να πάνε Σαλαμίνα δεινοπάθησαν την Παρασκευή ,το Σάββατο και το απόγευμα της Κυριακής στην λεωφόρο Δημοκρατίας ,όπου οι ουρές έφθασαν το ενάμισι χιλιόμετρο. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης στο Κανάλι Ένα, πριν ξεκινήσει η Cosco τα έργα θα έπρεπε να συζητήσει με τους τοπικούς φορείς για να επιλεγεί ο καλύτερος χρόνος, αλλά και ο πιο ανώδυνος τρόπος.

Σαφώς και πρέπει να γίνονται έργα και όλοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν υπομονή, ωστόσο ειδικά οι Πειραιώτες που έχουν ταλαιπωρηθεί όσο λίγοι επί δώδεκα χρόνια με το τραμ και το μετρό δεν είναι ψυχολογικά έτοιμοι να δεχθούν έναν νέο…Γολγοθά στην καθημερινότητά τους. Γι αυτό και αντέδρασαν στην έναρξη των έργων και εξέφρασαν παντοιοτρόπως την δυσαρέσκειά τους.

Σύμφωνα πάντως με πηγές του Δήμου Πειραιά, σε δύο μήνες τα έργα θα τελειώσουν. Εκείνα που θα τραβήξουν σε …βάθος χρόνου είναι στην λεωφόρο Δημοκρατίας που με την πάροδο των ημερών το πρόβλημα θα γίνεται οξύτερο αφού όλο και περισσότερος κόσμος θα διακινείται προς Σαλαμίνα και οι ουρές θα φθάνουν σε μήκος ρεκόρ. Ο Δήμαρχος Περάματος  τονισε ότι θα πρέπει η Cosco να ανοίξει τον εσωτερικό δρόμο από την Ιχθυόσκαλα μέχρι την ανισόπεδη απέναντι από τους Μύλους, για να ανακουφιστεί η κυκλοφορία στην περιοχή και να λιγοστέψουν τα προβλήματα.

Φαίνεται δηλαδή ότι λύσεις υπάρχουν, το θέμα όμως είναι αν θα εφαρμοστούν..

Σχετικά Αρθρα

Ετικέτες: