Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: «Τιτάνες» του Ευριπίδη Λασκαρίδη – 8 έως 11 Ιουνίου

0 σχόλια ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μετά την μεγάλη αποδοχή του κοινού, οι Τιτάνες του Ευριπίδη Λασκαρίδη, θα παρουσιαστούν στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, από την Πέμπτη 8 Ιουνίου έως και την Κυριακή 11 Ιουνίου.

Οι Τιτάνες έχοντας ταξιδέψει με μεγάλη επιτυχία από το Λονδίνο έως το Χονγκ Κονγκ και το Μόντρεαλ και από την Biennale de la Danse της Λυών μέχρι το TanzimAugust του Βερολίνου,  έρχονται στο ΔΘΠ για τέσσερις παραστάσεις. 

Ο δημιουργός των πολυταξιδεμένων έργων Ρέλικ, Τιτάνες και Ελενίτ, που χαρακτηρίστηκε από την Liberation ως «το κακό κι ευφάνταστο παιδί της ελληνικής χορογραφίας», έρχεται για πρώτη φορά στον Πειραιά με ένα έργο που έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και έχει κλέψει τις εντυπώσεις παγκοσμίως.

Σε ένα σύμπαν παλιότερο από τον κόσμο και σε έναν απροσδιόριστο χώρο και χρόνο, δύο μοναχικά πλάσματα βρίσκονται σε ένα αέναο παιχνίδι εναλλαγής και όσμωσης φωτός και σκοταδιού, κίνησης και ακινησίας, γελοίου και σοβαρού, σκληρότητας και τρυφερότητας. Κι όμως, ο παράδοξος κόσμος τους είναι φτιαγμένος με τα ίδια υλικά, με τα ίδια αισθήματα και τις ίδιες σκέψεις που είναι φτιαγμένος κι ο δικός μας. Οι αποτυχίες τους μεταμορφώνονται σε μια υπεράσπιση των δικών μας αποτυχιών.

Με το ευφάνταστο και αναπάντεχο σκηνικό του ιδίωμα, που συνθέτει με τρυφερή ειρωνεία ήχους και παράδοξα ποιητικές εικόνες, ο διακεκριμένος διεθνώς σκηνοθέτης, χορογράφος και περφόρμερ πλάθει ένα έργο-ωδή στην αποτυχία και το σφάλμα, στην ανθρώπινη ευθραυστότητα, αλλά και στην θαυμαστή αποκάλυψη που μπορεί να γεννηθεί στις ρωγμές.

Σκηνοθεσία, χορογραφία & σκηνογραφία  Ευριπίδης Λασκαρίδης

Ερμηνεία  Ευριπίδης Λασκαρίδης & Δημήτρης Ματσούκας

Σχεδιασμός κοστουμιών  Άγγελος Μέντης

Μουσική σύνθεση & ηχητικός σχεδιασμός  Γιώργος Πούλιος

Σχεδιασμός φωτισμών Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Σύμβουλος δραματουργίας  Αλέξανδρος Μιστριώτης

Καλλιτεχνικοί συνεργάτες  Δρόσος Σκώτης, Διογένης Σκαλτσάς, Σίμος Πατιερίδης, Νίκος Δραγώνας, Θάνος Λέκκας

Σχεδιασμός και προγραμματισμός ήχου  Θεμιστοκλής Παντελόπουλος

Ηχητική εγκατάσταση & χειρισμός μουσικής  Γιώργος Χανός

Φωτιστική εγκατάσταση & χειρισμός φώτων  Κωνσταντίνος Μαργκάς & Βαγγέλης Μούντριχας

Βοηθός σκηνογράφου – Βοηθός ενδυματολόγου  Ιωάννα Πλέσσα

Βοηθός σκηνογράφου στην περιοδεία  Ντίνος Νικολάου, Κωνσταντίνος Χαλδαίος, Τζέλα Χριστοπούλου

Συντονισμός περιοδείαςSimonaFremder – EdMProductions, Νίκος Μαυράκης – TooFarEast

Τεχνικός διευθυντής Κωνσταντίνος Μαργκάς

Φωτογράφοι Ελίνα Γιουνανλή & Julian Mommert

Επεξεργασία videotrailer  Ευριπίδης Λασκαρίδης

Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Fondation d’ entrepriseHermès, στο πλαίσιο του προγράμματος NewSettings #7

Συμπαραγωγοί: Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου (2017), Theatre de laVille (Γαλλία), Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, Festival Trans Amériques (Καναδάς), €Julidans (Ολλανδία), Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, CCVF Guimarães (Πορτογαλία), OSMOSIS performingartsco

Με την υποστήριξη των: O Espaçodo Tempo (Πορτογαλία), Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, Centre Culturel Hellenique (Γαλλία), Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν, Aegean Airlines.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

20 € Κανονικό

15 € Μειωμένο

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

https://www.viva.gr/tickets/dance/titanes/

Σχετικά Αρθρα

Ετικέτες:,