Παρουσία πλήθους Πειραιωτών, ο Δήμος Πειραιά εγκαινίασε την Τετάρτη το βράδυ (10/4), την επαναλειτουργία της ιστορικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 22 και Κολοκοτρώνη.

Μετά από περίπου δύο χρόνια που παρέμενε εκτός λειτουργίας λόγω των έργων ενεργειακής αναβάθμισης, η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Πειραιά είναι ξανά στη διάθεση των πολιτών, εκσυγχρονισμένη και με ψηφιακά αρχεία, όπως και με ειδικό τομέα αποκλειστικά για παιδιά στον 1ο από τους συνολικά 5 ορόφους του κτιρίου.


Στο μικρόφωνο του Καναλιού Ένα 90,4 που ήταν στα εγκαίνια επαναλειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, μίλησαν η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τον πολιτισμό Γιάννης Χατζηαλέξης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος υγείας και κοινωνικών υπηρεσιών Γιώργος Βίτσας, η διευθύντρια πολιτισμού του Δήμου Ευαγγελία Μπαφούνη, η πρώην εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Πολιτισμού Ειρήνη Νταϊφά και ο προϊστάμενος του τμήματος βιβλιοθήκης και ιστορικών αρχείων Κώστας Κορνουλάκης. Το παρών έδωσε επίσης ο αντιδήμαρχος προγραμματισμού και βιώσιμης ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης, ενώ την αντιπολίτευση εκπροσώπησε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γαβρίλης.Τον χαιρετισμό των εργαζομένων της βιβλιοθήκης απηύθυνε η βιβλιοθηκονόμος Χρύσα Καραναστασιάδου.

Ρεπορτάζ Ντίνος Κούλης