Δίκη Folli Follie:  17 – 10 έτη οι ποινές στην οικογένεια Κουτσολιούτσου

Related posts

Update

Στην φυλακή οδηγούνται ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγος και ο γιος τους μετά την καταδίκη τους σε πολυετείς ποινές κάθειρξης για την υπόθεση των παραποιημενων ισολογισμών του Ομίλου.

Το δικαστήριο αρνήθηκε να χορηγήσει ανασταλτικό στην έφεση των τριών μελών της οικογένειας, Δημήτρη, Καίτη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, που δημιούργησε την μεγάλη εταιρία κοσμημάτων, ενώ αντίστοιχα αποφάσισε και για τον φυγόδικο συνεργάτη της εταιρίας στον ασιατικό κλάδο.

Αντίθετα οι δικαστές αποδέχθηκαν ανασταλτικό στην έφεση της γυναίκας συνεργάτη της οικογένειας Κουτσολιούτσου. Οι όροι που ορίστηκαν για την καταδικασμένη συνεργάτη είναι απαγόρευση εξόδου από την χώρα, υποχρεωτική εμφάνιση μία φορά το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα και καταβολή χρηματικής εγγύησης 10 χιλιάδων ευρώ.

Οι ποινές

Πολυετείς ποινές κάθειρξης από 10 έως 17 χρόνια κάθειρξη ήταν η τιμωρία που επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στους πέντε κατηγορούμενου οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση της Folli Follie.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλλε τις εξής τελικές ποινές:

  • Στον Δημήτρη Κουτσολιούτσο: Κάθειρξη 17 ετών.
  • Στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο: Κάθειρξη 11 ετών.
  • Στην Αικατερίνη Κουτσολιούτσου: Κάθειρξη 10 έτη.

Στους άλλους δυο καταδικασθέντες, συνεργάτες της οικογένειας Κουτσολιούτσου, επέβαλε τις εξής ποινές: Στην Ε.Ν. 10 έτη κάθειρξης και στον καταζητούμενο Ιωάννη Μπεγέτη 15 έτη κάθειρξης.

Σημειώνεται  ότι η εισαγγελέας είχε εισηγηθεί χαμηλότερα ποινές, πρόταση όμως που δεν έγινε δεκτή από τους δικαστές. Από την πλευρά της η εισαγγελέας ζήτησε η ποινή να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα για όλους τους κατηγορουμένους.

Δεκτό το αίτημα για κατ’ οίκον έκτιση του Δημήτρη και της Καίτης Κουτσολιούτσου – Στη φυλακή ο γιος τους

Δεκτό έκανε το δικαστήριο το αίτημα του ζεύγους Δημήτρη και Καίτης Κουτσολιούτσου για κατ’ οίκον έκτιση της ποινής που τους επέβαλε, αρνούμενο ωστόσο να δώσει αναστολή στην έφεσή τους.

Αντίθετα ο γιος του ζευγαριού, Τζώρτζης Κουτσολιούτσος θα οδηγηθεί στην φυλακή.

Το δικαστήριο σε κλίμα έντασης από τους συνηγόρους των δύο γηραιών καταδικασμένων αποδέχθηκε το αίτημα για κατ’ οίκον έκτιση του ζευγαριού λόγω ηλικίας.

Next Post

Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 365

Μ.Ε.Θ.Ε.