Γεωργιάδης: Δεν θα ήθελα να λάβω “υποχρεωτικά μέτρα” για τους ιδιώτες γιατρούς

Related posts

Με διαδικασίες συνεννόησης μεταξύ των δύο μερών και όχι με υποχρεωτικές εντολές εκ μέρους του υπουργείου Υγείας, θα καθιερωθεί η δυνατότητα ιδιωτών γιατρών να εκτελούν εφημεριακό έργο σε νοσοκομεία του ΕΣΥ των νησιών και άλλων απομακρυσμένων περιοχών της χώρας μας, διαβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εκπομπή “Συνδέσεις” της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής σχετικά: “Εμείς δεν αντιδικούμε με την ιατρική κοινότητα, ούτε έχουμε κανέναν λόγο να υποχρεώσουμε κανέναν να κάνει κάτι που δεν θέλει. Όμως, σε ένα πλαίσιο καλόπιστης συνεννόησης, πρέπει όλοι να μπορούμε να συνεννοούμαστε. Υπάρχουν περιοχές της χώρας που έχουμε κάνει επανειλημμένα πολλές προσκλήσεις για την πρόσληψη μονίμου προσωπικού σε ειδικότητες, όπως είναι οι παθολόγοι και οι παιδίατροι, και βγαίνουν διαρκώς άγονες. Υπάρχει νοσοκομείο που έχουμε κάνει 14 φορές πρόσκληση για 4 παθολόγους και έχουμε 14 φορές μηδέν προσλήψεις. Παραδείγματος χάρη η Κως. Ταυτόχρονα, όμως, σε αυτές τις περιοχές, υπάρχει πληθώρα στις συγκεκριμένες ειδικότητες στον ιδιωτικό τομέα”.
Και ο Άδωνις Γεωργιάδης συμπλήρωσε: “Τι λέμε εμείς στο Υπουργείο Υγείας; «Είσαι ιδιώτης γιατρός, καμία αντίρρηση, το σεβόμαστε, όμως δεν μπορείς να αδιαφορείς για το αν λειτουργεί το νοσοκομείο και για το αν οι συνάδελφοί σου δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο».

Εχθές, οι Διοικητές των νοσοκομείων των περιοχών αυτών, πήραν τηλέφωνο με δική μας εντολή έναν – έναν όλους τους γιατρούς αυτών των νοσηλευτικών ειδικοτήτων και τους κάλεσαν να προσληφθούν και να κάνουν εφημερίες με μπλοκάκι χωρίς να χρειαστεί να εκδώσω καμία υπουργική απόφαση. Δεν γνωρίζω ακόμα τα αποτελέσματα αυτής της πρόσκλησης, όταν ενημερωθώ θα σας πω.

Εμένα η διάθεσή μου δεν είναι να λάβω «υποχρεωτικά» μέτρα. Τα υποχρεωτικά μέτρα είναι η τελευταία λύση που έχει στα χέρια του το κράτος, αλλά από την άλλη δεν μπορώ και ως Υπουργός Υγείας να υποκρίνομαι ότι ένα νοσοκομείο μπορεί να λειτουργεί χωρίς παθολόγο, αυτό δεν γίνεται”.

 

 

Next Post

Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 365

Μ.Ε.Θ.Ε.