Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δελτίο Τύπου Δημ. παράταξης «Αλλάζουμε τον Πειραιά για Όλους και Όλες»

0 σχόλια ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

Π. Βουτυράκος στο Κανάλι 1: Ο ΟΚΑΝΑ είναι εποπτεύων και εποπτευόμενος φορέας ταυτόχρονα. Αυτοαδειοδότησε τη δομή στην Ε’ Κοινότητα χωρίς να τηρούνται οι προϋποθέσεις που είχε ο ίδιος θέσει

“Η αναγκαιότητα να υπάρχουν κοινοτικές δομές με τήρηση των προϋποθέσεων της νομοθεσίας και της κοινής λογικής είναι μεγάλη” επεσήμανε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής μας Παναγιώτης Βουτυράκος, μιλώντας στο Κανάλι 1 και τον Γ. Κλάδη και την εκπομπή “Στον παλμό του Πειραιά”.

Ο κ Βουτυράκος συνέχισε σημειώνοντας πως “η εξασφάλιση της αγαστής συνεργασίας με την εκάστοτε κοινότητα έπειτα από την τήρηση στοιχειωδών προϋποθέσεων θα εξασφαλίσει την επιτυχία, κάτι που στην περίπτωση της δομής του ΟΚΑΝΑ στην Αιτωλικού δεν έγινε καθώς καμία νομική προϋπόθεση δεν τηρήθηκε.

Δεν τηρήθηκε η απόσταση από τα σχολεία, δεν τηρήθηκε η απόσταση από τις εμπορικές ζώνες, δεν τηρήθηκε η εγγύτητα σε πιάτσα. Αντίθετα ο ΟΚΑΝΑ υιοθετώντας μια απαράδεκτη τακτική μιλώντας στην αρχή για δομή αστέγων, έπειτα για δομή της Εκκλησίας, προσπαθώντας να αποκρύψει ότι είναι δομή για χρήστες και ο διαρκής εμπαιγμός των κατοίκων δημιούργησε ένα κύμα αντιδράσεων”.

Πλέον, επεσήμανε “βρισκόμαστε μπροστά σε ένα αδιέξοδο, σε μια δομή που λειτουργεί φιλοξενώντας ίσως πέρα από χρήστες παιδιά και κακοποιημένες γυναίκες χωρίς να διαθέτει κατάλληλη τεχνογνωσία, αδειοδότηση και στελέχωση για να απευθύνεται σε ένα τόσο ευρύ πλαίσιο ομάδων στόχου.

Οι συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη πρέπει να στηρίζονται και να λαμβάνουν τη φροντίδα που έχουν ανάγκη όχι όμως με τον τρόπο που ακολουθεί ο ΟΚΑΝΑ παραβιάζοντας κάθε κανόνα που ο ίδιος έχει θέσει καθώς σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο ο φορέας είναι ταυτόχρονα εποπτευόμενος και εποπτεύων, μπορεί να χωροθετεί, να θέτει το πλαίσιο λειτουργίας και να αδειοδοτεί, όπως και έκανε στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ως “ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για Όλους & Όλες” θέλουμε κοινοτικές δομές σε ισορροπία με τις τοπικές κοινότητες λχ κοντά σε πιάτσες και με τήρηση της νομιμότητας. Η Ε’ Κοινότητα είναι μια ήδη επιβαρυμένη περιοχή με ελάχιστο πράσινο και πολλά άλλα προβλήματα.

Η ύπαρξη μιας δομής που δεν τηρεί τους νομοθετικούς κανόνες μπορεί να την επιβαρύνει ακόμη περισσότερο καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να δούμε μια πιάτσα να δημιουργείται στην Αγία Σοφία.

Να σημειώσουμε πως ο κ Θεοχάρης που ευθύνεται για την κατάσταση αυτή πρόκειται να τεθεί επικεφαλής στη νέα υπερδομή κατά των εξαρτήσεων που ετοιμάζει με το επόμενο νομοθέτημά του το Υπουργείο Υγείας καταργώντας το ΚΕΘΕΑ και άλλους φορείς και δημιουργώντας μια υδροκέφαλη υπηρεσία.”

Κλείνοντας ο κ Βουτυράκος σημείωσε ότι “αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έχουν δοθεί πως η δομή θα κλείσει θα πρέπει οι κινητοποιήσεις των κατοίκων να είναι δυναμικότερες (πχ διαρκής αποκλεισμός δομής με οχήματα του Δήμου) ώστε να μετακινηθεί η δομή σε ένα σημείο κατάλληλο και σύμφωνο με τις προϋποθέσεις που τίθενται ώστε να προφυλαχθούν τόσο οι κάτοικοι όσο και οι χρήστες.

Επιπλέον, είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί άμεσα ένα κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων καθώς ο Πειραιάς είναι η μόνη πόλη που δεν διαθέτει την στιγμή που η πρόληψη πρέπει να ενισχυθεί το συντομότερο και ουσιαστικά”.

Σχετικά Αρθρα

Ετικέτες:,