Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δανός πράκτορας για Πούτιν: Η θεραπεία για τον καρκίνο θόλωσε την κρίση του

0 σχόλια ΔΙΕΘΝΗ

Σε ορμονοθεραπεία κατά του καρκίνου υποβαλλόταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Γεγονός που ενδεχομένως, κατά την υπηρεσία πληροφοριών της Δανίας, θόλωσε την κρίση του.

Ο πράκτορας της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Δανίας FE, που κατονομάζεται μόνο ως Joakim από τη Mail Online, δήλωσε πως ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν πάσχει επίσης από χρόνιους πόνους. Κάτι που εξηγεί και το ότι έχει απαθανατιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου να πιάνει σφιχτά τα αντικείμενα γύρω του (τραπέζια και καρέκλες) για στήριξη.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος ηγείται της συλλογής πληροφοριών της Δανίας για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι η ασθένειά του δεν είναι ανίατη. Τα φάρμακα όμως που του συνταγογραφούνται, όπως σημειώνει, του έχουν δημιουργήσει «ψευδαισθήσεις μεγαλείου».

«Πρόκειται για χρόνιους πόνους. Υποφέρει εδώ και αρκετό καιρό. Για αυτό τείνει να κάθεται και να πιάνει σφικτά τα πράγματα. Το κάνει για να απαλύνει τον πόνο», δήλωσε στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Berlingske.

Οι Μυστικές Υπηρεσίες της Δανίας εκτιμούν πως του χορηγήθηκαν ισχυρά φάρμακα για να εξαλείψει τον πόνο, που μπορεί να οφείλεται σε πτώση ή αθλητικό τραυματισμό.

Οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του Βλαντιμίρ Πούτιν οργιάζουν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022. Τροφοδοτήθηκαν από τις δημόσιες εμφανίσεις του, στις οποίες φαινόταν αδιάθετος και ασταθής, ενώ συχνά έπιανε επιφάνειες για στήριξη.

Οι ισχυρισμοί του επιβεβαιώνουν άλλες εκθέσεις Μυστικών Υπηρεσιών που δείχνουν όπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει γίνει πιο παρανοϊκός και ασταθής.

«Είχα ασχοληθεί και παρακολουθούσα τον πρόεδρο Πούτιν για πολλά χρόνια. Και αυτό που έχω δει, ειδικά την τελευταία δεκαετία, είναι ότι κατά κάποιον τρόπο «βράζει» σε έναν πολύ εύφλεκτο συνδυασμό παραπόνων, φιλοδοξίας και ανασφάλειας. Όλα μαζί» δήλωσε πέρυσι ο διευθυντής της CIA William Burns.

Ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών δήλωσε πως ο στενότερος εσωτερικός κύκλος του Πούτιν και η παραμονή του στην εξουσία τον έχουν καταστήσει πιο απομονωμένο και παραπλανημένο σχετικά με την πραγματικότητα του πολέμου.

Αποφεύγει το διαδίκτυο από φόβο για παρακολούθηση από τους Δυτικούς, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Wall Street Journal. Εξαρτάται πλήρως από τις αναφορές των διορισμένων συμβούλων του, οι οποίοι φοβούνται να του μεταφέρουν την αλήθεια.

Ορισμένες από τις ενημερώσεις από το πεδίο της μάχης μπορεί να χρειαστούν ακόμα και ημέρες για να φτάσουν στο γραφείο του. Κάτι που σημαίνει ότι οι πληροφορίες δεν είναι πλέον σχετικές με τα όσα διαδραματίζονται.

Μαθαίνει κυρίως τις επιτυχίες της Μόσχας, με τους συμβούλους του να υποβαθμίζουν τις αποτυχίες στον πόλεμο. Δεν υπάρχει ούτε ένα στέλεχος του Κρεμλίνου που να είναι έτοιμο να τον αναστατώσει ή να αντιμετωπίσει τη διαστρεβλωμένη κοσμοθεωρία του.

Πώς ο Πούτιν άλλαξε την έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία

Οι πράκτορες της FE πιστεύουν ότι η Ρωσία ήταν κοντά να κερδίσει τον πόλεμο μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες, αλλά ο Πούτιν στάθηκε εμπόδιο στον δρόμο τους. Οι επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών ισχυρίζονται πως ο πρόεδρος παρενέβη προσωπικά και παρέκαμψε τους στρατηγούς του, κάτι που σημαίνει ότι οι δυνάμεις δεν γνώριζαν τι έπρεπε να κάνουν.

Το κανάλι Telegram General SVR, το οποίο φέρεται να έχει πηγές μέσα στο Κρεμλίνο, δήλωσε πως οι γιατροί διαπίστωσαν πρόσφατα «σημαντική επιδείνωση της υγείας του». Του συνέστησαν να απομακρυνθεί από τις εμφανίσεις και να ξεκουραστεί.

«Ακολουθώντας τις ιατρικές συστάσεις, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ακύρωσε αρκετές προγραμματισμένες εμφανίσεις του σε μια σειρά από σημαντικές εκδηλώσεις», όπως υποστήριξε το κανάλι Telegram General SVR. Κουράζεται γρήγορα, υποφέρει από συχνές κρίσεις ζάλης και πονοκεφάλους.

Ανάμεσά τους η ακύρωση τελευταίας στιγμής σε ταξίδι στο Pskov στις 28 Δεκεμβρίου. Επίσημα αποδόθηκε σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Φέρεται να έχει επίσης αναβάλει μια επίσκεψη στα Ουράλια Όρη. Ακύρωσε επίσης τη συνήθη εμφάνισή του στη συνάντηση των υπουργών στο τέλος του έτους.

Ο πόλεμος και οι επιπτώσεις στην υγεία του

Υποστηρίζεται επίσης πως ο αποτυχημένος πόλεμος στην Ουκρανία έχει επιπτώσεις στην υγεία του. «Η συνεχής ένταση και τα προβλήματα του μετώπου δημιούργησαν ένα αρνητικό περιβάλλον για την πορεία των προβλημάτων υγείας του».

Οι φήμες αναφορικά με την υγεία του Βλαντιμίρ Πούτιν οργιάζουν από τότε που διέταξε στρατεύματα να περάσουν τα σύνορα της Ουκρανίας στις 24 Φεβρουαρίου. Έχει εμφανιστεί ασταθής κατά τη διάρκεια δημόσιων εμφανίσεών του. Όλοι εστιάζουν στις ασυνήθιστες κινήσεις με τα χέρια και τα πόδια κατά τη διάρκεια συναντήσεών του με άλλους παγκόσμιους ηγέτες.

Ήταν πριν από τη συνάντησή του με τον Αλεξάντερ Λουκασένκο στις αρχές του πολέμου που το χέρι του έτρεμε. Κάτι που παραπέμπει στη νόσο Πάρκινσον. Σε άλλες φωτογραφίες φαίνεται να κρατά σφιχτά την άκρη του τραπεζιού. Σαν να προσπαθεί να σταθεροποιήσει το χέρι του και να σταματήσει το τρέμουλο.

Ο σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν, στον οποίο δόθηκε ευρεία πρόσβαση στον Βλαντιμίρ Πούτιν για ένα ντοκιμαντέρ του 2017, δήλωσε πως πίστευε ότι έχει καρκίνο. Πίστευε ότι τον έχει νικήσει.

Ο Ρώσος πρόεδρος συχνά εξαφανίζεται για μέρες χωρίς ποτέ να δοθεί καμία εξήγηση. Το 2015 είχε εξαφανιστεί για 10 μέρες. Κάτι που ώθησε αρκετούς να υποθέσουν ότι είχε πεθάνει. Όταν εξαφανίστηκε για οκτώ ημέρες το 2017, το Κρεμλίνο αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως ο πρόεδρος είχε «κρυώσει».

Παρά τις φήμες που κυκλοφορούν, το Κρεμλίνο διαψεύδει σταθερά τα δημοσιεύματα πως είναι άρρωστος. Ιδίως μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Ούτε έχουν προκύψει ποτέ αδιάσειστα στοιχεία που να επιβεβαιώνουν πως είναι σοβαρά άρρωστος.

Πηγή:tanea.gr

Σχετικά Αρθρα

Ετικέτες: